Tamburstuen igjen på sporet

Trygve Tamburstuen, som har ett vellykket og ett mislykket mobileventyr bak seg, er engasjert som sjef for Bane Tele.

Trygve Tamburstuen, som har ett vellykket og ett mislykket mobileventyr bak seg, er engasjert som sjef for Bane Tele.

Trygve Tamburstuen var en av nøkkelpersonene i mobiloperatøren NetComs inntreden på det norske markedet. Han var blant annet styreformann i selskapet og ble regnet som en viktig faktor for at selskapet i det hele tatt fikk mobilkonsesjon.

Men det er som regel ikke de eldste eventyrene man husker først; Tamburstuen er nok like kjent for å ikke få noe fornuft ut av norske myndigheter når det gjaldt Sense Communications. Det gikk på trynet så det sang i fjor.

Nå er Tamburstuen tilbake i tele-manesjen, denne gang med hendene på rattet i Bane Tele, Jernbaneverkets forretningsenhet for teletransport-tjenester. Han blir midlertidig administrerende direktør og erstatter den foregående, Kai-Tore Rønold som også var foreløpig.

Tamburstuen blir i sjefstolen inntil en ny permanent telesjef er på plass.

Bane Tele selger teletransportjenester i et landsomfattende fiberoptisk nett langs jernbanen. Selskapet har som mål å kapre solide markedsandeler og bli en konkurrent å regne med i telemarkedet. Tamburstuen er hentet inn for å styrke selskapets utadrettede virksomhet, ifølge en pressemelding.

- Tamburstuen er en ressursperson med store kunnskaper om det norske telemarkedet. Han vil kunne bidra med til at Bane Teles satsing i det norske teletransportmarkedet blir velykket, sier jernbanedirektør Steinar Killi i en kommentar.

Til toppen