Tamburstuen igjen på sporet

Trygve Tamburstuen, som har ett vellykket og ett mislykket mobileventyr bak seg, er engasjert som sjef for Bane Tele.

Trygve Tamburstuen var en av nøkkelpersonene i mobiloperatøren NetComs inntreden på det norske markedet. Han var blant annet styreformann i selskapet og ble regnet som en viktig faktor for at selskapet i det hele tatt fikk mobilkonsesjon.

Men det er som regel ikke de eldste eventyrene man husker først; Tamburstuen er nok like kjent for å ikke få noe fornuft ut av norske myndigheter når det gjaldt Sense Communications. Det gikk på trynet så det sang i fjor.

Nå er Tamburstuen tilbake i tele-manesjen, denne gang med hendene på rattet i Bane Tele, Jernbaneverkets forretningsenhet for teletransport-tjenester. Han blir midlertidig administrerende direktør og erstatter den foregående, Kai-Tore Rønold som også var foreløpig.

Tamburstuen blir i sjefstolen inntil en ny permanent telesjef er på plass.

Bane Tele selger teletransportjenester i et landsomfattende fiberoptisk nett langs jernbanen. Selskapet har som mål å kapre solide markedsandeler og bli en konkurrent å regne med i telemarkedet. Tamburstuen er hentet inn for å styrke selskapets utadrettede virksomhet, ifølge en pressemelding.

- Tamburstuen er en ressursperson med store kunnskaper om det norske telemarkedet. Han vil kunne bidra med til at Bane Teles satsing i det norske teletransportmarkedet blir velykket, sier jernbanedirektør Steinar Killi i en kommentar.

Til toppen