BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tamburstuen vil ha DCS 1800-lisens

Tidligere styreformann i NetCom, Trygve Tamburstuen, er mannen bak Normobil City Call AS som fredag dukket opp med en såkalt "interesseanmeldelse" til en DCS 1800-lisens i Norge.

Øystein Kvistad
15. sep. 1997 - 13:21

Det var på forhånd kjent at både Telia AB, Telenor Mobil AS og NetCom GSM AS ville søke hver sin DCS 1800-lisens. Én overraskelse var imidlertid å finne på søkerlista, nemlig en såkalt "interesseanmeldelse" fra et konsortium med tilknytning til selskapet Normobil City Call AS, som eies 40 prosent av Trygve Tamburstuen og partneren Morten Røed gjennom selskapet Norway Group. Trygve Tamburstuen er daglig leder for Norway Group, som holder til ute på Lysaker og ble etablert den 18. april i år.

De øvrige aksjene i Normobil City Call eies i følge Finansavisen av den London-baserte planleggingsselskapet for mobile systemer Mobil Systems International. Avisen skriver også at France Telecom og ElTele gjennom opsjoner til en eierandel i Normobil City Call fortsatt holder døra på gløtt til en norsk DCS 1800-lisens.

Normobil City Call AS har altså ikke søkt konsesjon, men gjennom sin "interesseanmeldelse" har de gjort det klart overfor Samferdselsdepartementet at det må visse endringer til i rammebetingelsene for at det skal være interessant for konsortiet å søke konsesjon.

- Vi har ikke sendt en egen søknad fordi vi anser betingelsene i konsesjonskravene som urettferdige. Vi vurderer det ikke som mulig med roaming slik betingelsene er presentert fra departementet, sier France Telecoms Norden-sjef Monique Moullé-Zetterström til Finansavisen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.