Tanaværing sendte mail til CIA - fikk 7.000,- i bot

En bombetrussel er ingenting å spøke med. Særlig ikke overfor CIA. Det ble en dyr erfaring for en 18-åring fra Tana.

Dimitri Rubakov ble interessert i CIA etter å ha sett filmen hacker-filmen "Swordfish". Han fant etterretningsbyråets hjemmeside på nettet, hvor det også ble oppfordret til å sende inn spørsmål til en egen mailadresse. I november i fjor sendte Rubakov to mailer, ifølge seg selv for å teste CIAs nettverk.

Det skulle komme til å koste ham 7.000 kroner i bot.

For selv om studenten mente det som en spøk, skrev han i e-posten at Washington skulle bli bombet. Og det falt i særdeles dårlig jord, to måneder etter terrorangrepene på USA. Dermed koblet CIA inn FBI, som tok kontakt med norske Økokrim, skriver Finnmark Dagblad.

Det var ikke spesielt vanskelig å spore opp avsenderen via mailadressen. Dermed troppet politiet opp, beslagla datamaskinen og tok 18-åringen med til timelange avhør.

Straffen kunne ha blitt verre enn bot, og Rubakov risikerte fengsel. Når dommen nå har falt, er han en angrende synder.

- Grunnen til at jeg sendte meldingen med denne ordlyden var at jeg ville få tilbakemelding. Når jeg skrev ordet "bomb" var det fordi jeg hadde hørt at CIA ville lese meldingen og at den ville vekke oppsikt. Jeg trodde de mottok tusenvis av lignende meldinger som min, forteller han til Finnmark Dagblad.

Til toppen