BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tandberg Data fortsatt med hos IBM

Tandberg Data har inngått en utvidet OEM-avtale med IBM om levering av MLR1-stasjoner til sistnevntes AS 400-produkter.

Eirik Flaa
28. aug. 1997 - 19:07

Ifølge en melding Tandberg Data torsdag sendte til Oslo børs, vil avtalen bety en vesentlig økning i Tandbergs MLR1-salg.

- Jeg tror så absolutt dette er en avtale som vil føre til sterk salgsvekst for våre båndstasjoner, fastholder salgs- og markedssjef Bjørn Evensen i Tandberg Data overfor digi.no.

Annonseringen fra Tandberg Data kom samtidig med at IBM lanserte en ny AS400 serie. Den nye serien er i stor grad beregnet for web-tjenermarkedet men det er foreløpig usikkert mye meromsetning avtalen betyr for Tanberg Data.

- Jeg kan ikke se at det skal bety så mye mersalg for Tandberg Data, med mindre salget skulle gå til himmels, sier produktsjef for AS400 i IBM Norge, Tore Råmundal til digi.no. Råmunddal mener at omtrent 40 prosent av den aktuelle maskinserien i dag selges med Tandberg Data båndstasjoner, men at det er lite trolig at dette vil øke med den nye avtalen.

- Vi har hatt et nært samarbeid med Tandberg Data i mange år. Jeg ser på det som helt naturlig at Tandberg Data også skal være med på våre nye produkter så lenge de henger med teknologisk og prismessig, sier Råmundal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.