RESULTATERFINANS

Tandberg Data i allianse med Quantum

Kriserammede Tandberg Data annonserte i dag at selskapet har inngått en avtale med Quantum om å produsere DLT-båndstasjoner på lisens.

Eirik Flaa
9. sep. 1998 - 18:05

Etter et halvår med kraftig kursfall har det lenge vært stor usikkerhet rundt fremtiden til båndstasjonsprodusenten Tandberg Data. Selskapets proprietære SLR og MLR båndstasjoner har ikke hatt den suksessen selskapets ledelse hadde forespeilet, og mandag meddelte selskapet en avtale om å produsere DLT-båndstasjoner for konkurrenten Quantum. Samtidig har Quantum fått lisens til å produsere MLR og SLR, men det er fortsatt uklart om Quantum vil benytte seg av opsjonen.

Med DLT har Quantum tilegnet seg en dominerende markedsposisjon i mellomsegmentet. Selskapet har vært alene om å produsere båndstasjonene, men nå har selskapet altså fått Tandberg Data for å produsere det så langt suksessfulle produktet. Tandberg Data er imidlertid lite konkret når det gjelder de økonomiske betingelsene rundt avtalen.

- Vi hadde vel ikke inngått avtalen hvis den ikke hadde vært god forretning, sier teknologidirektør Erik Solhjell til digi.no. Både han og den øvrige ledelsen i selskapet, innrømmer imidlertid at avtalen ikke vi bli noen gullgruve på kort sikt. Først i slutten av fjerde kvartal vil Tandberg Data begynne å markedsføre DLT-produktene under Tandberg Data-navnet, og da som OEM (original equipment manufacturer)-kunde av Quantum. Produksjon vil først bli igangsatt på et senere tidspunkt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.