Tandberg Data må si opp 80 ansatte

Tandberg Data sliter. Nå må selskapet si opp 80 ansatte mens 180 er permittert. Selskapet taper både penger og omsetning, viser resultatet for første kvartal.

Tandberg Data sliter. Nå må selskapet si opp 80 ansatte mens 180 er permittert. Selskapet taper både penger og omsetning, viser resultatet for første kvartal.

Resultatene for første kvartal 2000 er deprimerende lesning for Tandberg Data. Selskapet tapte både omsetning og penger. Nå skal en spareplan få selskapet opp på beina igjen, noe som fører til at 80 personer får sparken samtidig som 180 ansatte fremdeles er permittert.

Første kvartal omsatte Tandberg Data for 244 millioner kroner. Dette er en nedgang på 18 prosent i forhold til omsetningen i samme periode i fjor. Driftsresultatet ble på minus 65,3 millioner kroner etter spesielle belastninger på 27,4 millioner kroner. Driftsresultatet samme periode 1999 var på 27,1 millioner kroner, melder selskapet i en børsmelding.

Tandberg Datas ledelse ser ikke helt lyst på fremtiden. I en børsmelding skriver selskapet at det må iverksettes harde innsparingstiltak, deriblant en kraftig nedbemanning. Selskapet skal fjerne 80 stillinger fortrinnsvis i den norske virksomheten med tilhørende datterselskap.

Det er særlig salget av Tandberg Datas backup-løsninger som har skylden for selskapets problemer. Flere garantiproblemer og økte kostnader på produksjonen har slått hardt ut på selskapets bunnlinje.
Les mer om Tandberg Data:
Tandberg Data rammet av år 2000-problemer
Gudmundur Einarsson ny ryddegutt i Tandberg Data
Tandberg Data skriver i børsmeldingen at dette vil vise seg i resultatene for andre kvartal i år, med en planlagt kostnadsbesparelse på omkring 45 millioner kroner årlig.


Det skal spares inn over hele linjen. I alt skal selskapet spare inn kostnadsnivået med oppimot 100 millioner kroner.

Til toppen