BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tandberg Data opp på kontraktsrykter

Etter gårdagens kraftige vekst på børsene i både Norge og USA, begynte onsdagen svært sterkt for IT-selskapene på Oslo Børs for så å falle noe i løpet av dagen. Av de riktig tunge var det Tandberg Data som økte mest, etter rykter om en ny stor OEM-kontrakt.

Øystein Kvistad
22. okt. 1997 - 18:29

Gode tall fra de amerikanske børsene førte til kraftig oppgang for såvel total- som IT-indeksen onsdag morgen. Utover dagen stilnet imidlertid optimismen noe, men IT-indeksen kunne likevel notere en oppgang på 14,6 poeng til 1345,35. Totalindeksen satte forøvrig ny rekord og brøt 1400-grensen med solid margin (sluttnotering 1404,73).

Best ut av IT-selskapene onsdag endte MMP (+7,94 prosent) fulgt av Kitron (+6,47 prosent), Provida (+4,92 prosent) og Nordic VLSI (+ 4,88 prosent). På en femteplass blant IT-selskapene finner vi Nera som overrasket med overskudd for årets tre første måneder på 19,2 millioner kroner, hvilket sendte kursen opp 4,25 prosent til 52 kroner.

Tungvekteren Tandberg Data gikk som nevnt også godt i dag, og endte opp 3,36 prosent til 77,50 kroner.

- Det har gått rykter om at det skal offentliggjøres en ny OEM-avtale om kort tid, sier en analytiker til digi.no som forklaring på kursutviklingen i Tandberg Data-aksjen. Dagens sluttkurs representerer ny toppnotering for selskapet, som har hatt en formidabel oppgang etter at aksjen ble splittet én til tre mandag.

Også mobiloperatøren NetCom holder fortsatt rakettfart rett til værs: Aksjen spratt opp ytterligere fire kroner iløpet av dagen til ny historisk toppnotering på 180 kroner. Det er nesten det dobbelte av tegningskursen for knappe ett år siden. Trolig kommer kursen til å fortsette stige til den passerer 200-kronersgrensen, skal en tro analytikere.

På minussida er det igjen SuperOffice som dominerer, og selskapet endte ned hele ti prosent til 19 kroner. Et annet programvareselskap som også har for vane å dominere listetoppene og -bunnene, Norman Data Defense, falt med 4,65 prosent 41 kroner.

- Jeg tror norske programvarehus kan få det tøft i tiden som kommer, etter at det kommer stadig bedre objektorienterte programmeringsverktøy. Disse verktøyene gjør det svært enkelt for utenlandske aktører å tilpasse sin programvare til norske forhold, sier analytikeren.

Opticom, av mange medier og analytikere karakterisert som en børsboble av de sjeldne, kunne onsdag opplyse om at selskapet har inngått en kontrakt med det store internasjonale produksjonsselskapet AMP Incorporated. Merkelig nok ga avtalen ikke noe ekstra løft for Opticom, som i stedet falt med 1,36 prosent til ny kurs 222 kroner.

- Det er fortsatt mye luft i dette selskapet. Mange hadde vel håpet på et oppkjøp, konkluderer analytikeren.

Aktiviteten var høy på Oslo Børs onsdag: Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for to milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.