RESULTATERFINANS

Tandberg Data: Oppkjøp kan drøye

Tandberg Data har ingen hast med å finne sin oppkjøpskandidat, etter at selskapet i forrige uke gjennomførte en emisjon på 339,5 millioner kroner. Ifølge finansdirektør Erik Normann er planen å gjennomføre et oppkjøp innen utgangen av året.

Eirik Flaa
30. mars 1998 - 13:47

Etter at Tandberg Data i forrige uke hentet inn 339,5 millioner kroner i en emisjon, ble det klart at oppkjøp også inngår som del av Tandberg Datas vekststrategi. Finansavisen, som rapporterte om emisjonen, hevdet at selskapet var i ferd med å kjøpe opp Overland Data, men Tandberg Data avkreftet konkrete planer om dette i en melding påfølgende dag.

Tandberg Data har imidlertid ikke utelukket Overland Data for all fremtid, men det kan ta tid før det norske selskapet bestemmer seg for fremtidig sengepartner.

- Vi regner med å ha gjennomført et oppkjøp i løpet av året, sier finansdirektør Erik Normann, til digi.no. Han forklarer at det er flere typer selskaper som kan være aktuelle.

- Målet er å få tak i et selskap som kan bidra til å ta markedsandeler. Selskapet kan velges ut både av markeds- og teknologiske hensyn, sier Normann. Han mener tidspunktet for den svært så raskt gjennomførte emisjonen ikke nødvendigvis var knyttet opp til at Tandberg Datas plutselig kom over en oppkjøpskandidat.

- Tidspunktet var gunstig med hensyn til situasjonen i kapitalmarkedet. Vi ønsket dessuten reaksjonsevne dersom vi skulle finne gode kandidater, sier Normann.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.