Tandberg Data så vidt i pluss

Det lysner for backupstasjon-produsenten Tandberg Data og selskapet er nå så vidt over i pluss. Nå satser selskapet på nye felter.

Det lysner for backupstasjon-produsenten Tandberg Data og selskapet er nå så vidt over i pluss. Nå satser selskapet på nye felter.

Tandberg Data har slitt lenge, både på grunn av hard konkurranse og fordi markedet for backup-stasjoner kollapset etter år 2000-skiftet. Tandberg Data har gjennomført en rekke tiltak, blant annet nedbemanninger, men sliter fremdeles med for høye kostander. Selskapet omsatte for 257 millioner kroner i tredje kvartal, et lite fall fra i fjor. I løpet av fjorårets tre første kvartaler tapte selskapet 52,9 millioner kroner. I tredje kvartal er driftsresultatet tapet redusert til en minus på 1,2 millioner kroner, og med finansinntekter kan selskapet legge frem et resultat før skatt på 800.000 kroner.


Markedet løfter seg langsomt tilbake mot gamle høyder, men for å sikre seg flere ben å stå på, har Gudmundur Einarsson og styret opprettet et nytt datterselskap kalt Tandberg Venture AS, som skal stå for videreutvikling av selskapets virksomhet.

Tandberg Venture AS skal med et budsjett på 300 millioner kroner investere i og utvikle prosjekter og virksomheter. "Dette vil være virksomheter også utenfor de tradisjonelle kjerneområdet.", skriver selskapet.

I tillegg skiller Tandberg Data ut sin teknologi på opto-magnetisk lagring i et heleid datterselskap kalt O- MaSS. Morten Toverud vil tiltre som administrerende direktør i O-MaSS AS.

Til toppen