RESULTATERFINANS

Tandberg Data står i mot

Et fortsatt nervøst og defensivt marked klarer ikke å skremme investorene ut av Tandberg Data.

Jørgen Christiansen
7. jan. 1998 - 17:54

Nyåret fortsetter nedover - også for IT-indeksen, i dag med 15 punkter og 1,2 prosent nedgang. Relativt til det amerikanske markedet som tirsdag ble preget av nok en profit-warning er ikke dette ille, men så er heller ikke aktiviteten veldig høy.

Mest interessant er det å merke seg at en tung aksje som Tandberg Data står seg godt - så langt. Ettermiddagens nyhet om ny OEM-kontrakt til Compaq på MLR1 bidro positivt. Spørsmålet er i hvor stor grad denne typen nyheter er diskontrert inn i prisingen.

- Jeg vil tro at denne og forsåvidt flere nyheter som ventes fra selskapet ligger inne i kursen, sier en analytiker til digi.no. Han beskriver prisingen på Tandberg Data som "heller stiv".

En annen analytiker fremhever at selskapet står seg godt i forhold til den siste tidens profit-warnings fra det amerikanske markedet fra delvis sammenliknbare selskaper. Dette skyldes delvis de delsegmentene Tanberg Data befinner seg i, samt at selskapet jobber med sin egen teknologi og dermed ikke er så sårbare som det kan se ut som i første omgang.

Søsknene Tandberg (-2,7%) og Tandberg Television (-2,3%) er åpenbart noe mer sårbare og oppmerksomheten Tandberg ble tildelt i Dagens Næringsliv hjalp ikke akkurat på situasjonen. Sammenlikningen med Picture Tel er ikke nødvendigvis rettferdig, men i et nyhetsfattig marked var gårsdagens 10-prosent nedgang der et signal som ble lagt merke til.

Nera korrigerte noe ned i dag (-2,5%), hvilket først og fremst forklares med høy Asia-eksponering.

Schibsted forsatte forsiktig opp - i tråd med gårsdagens utvikling - hvilket ikke er egnet til å overraske noen.

NetCom, som ble tildelt en avisforside på muligheten for å kapre 400.000 kunder fra Telenor med sitt prefiks, beveget seg en liten krone ned. Oppslaget tillegges ikke betydelig vekt, men understreker poenget om at NetCom konkurrerer i markedet for telekommunikasjon, ikke bare mobil-kommunikasjon. Igjen er poenget at fokusen for NetCom-analytikere ikke nødvendigvis bare skal ligge på utviklingen i ringe-pris, men på hvor stor andel av totalmarkedet selskapet kan tilrive seg.

Opticom ble på syltynn handel plassert på taperlisten, med en nedgang på hele 8,3 prosent. En kan kanskje spørre seg om det er noe som holder den aksjen opp i det hele tatt?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.