Tandberg Data: Sun-avtale gir gode marginer

OEM-avtalen med Sun innebærer at Sun kutter ut DAT-stasjoner til fordel for Tandberg Datas SLR-teknologi.

OEM-avtalen med Sun innebærer at Sun kutter ut DAT-stasjoner til fordel for Tandberg Datas SLR-teknologi.

Tandberg Data har lenge messet om at DAT-teknologien etterhvert må vike for selskapets egen fem og en kvart tommers stasjoner, og i dag kom meldingen fra selskapet om at første mål på veien er nådd. Selskapet har inngått en avtale med Sun Microsystems, som innebærer at Sun ikke lenger vil bruk DAT-stasjoner, men i stedet satse på Tandberg Datas SLR-teknologi, både den nye SLR5 og forgjengeren SLR4 som Sun allerede har benyttet en stund.

- Med den nye avtalen vil vårt samarbeid med Sun bli utvidet betraktelig. Ikke bare vil antall enheter øke, men prisen per enhet vil også bli høyere, sier markedssjef i Tandberg Data, Bjørn Evensen, til digi.no. Han forklarer at prisen på SLR5, som er et 4/8 GB produkt, ligger 15-20 prosent høyere enn SLR4. Marginene er også gode.

- Det er klart at en OEM-avtale innebærer et nært samarbeid der målet er en vinn-vinn situasjon. Avtalen med Sun gir oss likevel svært komfortable marginer, sier Evensen som tror avtalen gir svært gode utsikter for Tandberg Data.

- Avtalen gir oss muligheten til å være med på den eksplosive utviklingen som skjer på server-området, sier Evensen.

En prognose utarbeidet av Dataquest indikerer at salg av båndstasjoner for små servere vil være på 1,8 millioner enheter i 1997, og øke betydelig de påfølgende år.

Til toppen