Tandberg Data uten støtte

I et fallende marked fortsatte kursraset i Tandberg Data fredag, og intrykket digi.no fikk gjennom samtaler med en håndfull analytikere, tyder på at aksjen har liten støtte i markedet selv på dagens kursnivå.

I et fallende marked fortsatte kursraset i Tandberg Data fredag, og intrykket digi.no fikk gjennom samtaler med en håndfull analytikere, tyder på at aksjen har liten støtte i markedet selv på dagens kursnivå.

Nedgang i det amerikanske markedet og fortsatt uro i Asia, sendte et samlet marked ned på ukens siste dag. Totalindeksen falt med 1,3 prosent mens IT-indeksen dumpet ned med halvannen prosent.

Verst gikk det med Tandberg Data. Nedgangen begynte da selskapet leverte kvartalsresultat som viste at selskapet slett ikke hadde særlig vekst. Når tvilen begynte å spre seg rundt MLR-avtalen med Compaq akselererte den negative utviklingen, og dagens kraftige fall på 8,7 prosent til 47 kroner ble, ifølge en analytiker digi.no snakket med, initiert av en artikkel digi.no skrev om nye optisk-magnetiske produkter som kommer på markedet.

- Jeg har bare ventet på at denne meldingen skulle komme. Båndteknologien er før eller senere nødt til å møte konkurranse fra en annen teknologi, sier analytikeren til digi.no.

En annen analytiker sier han ikke blir overrasket om aksjen faller videre.

- Jeg tror at aksjen skal ned på et nivå mellom 30 og 40 kroner, sier analytikeren til digi.no.

Også Norman fortsatte å falle fredag, noe som i sin helhet kan tilskrives giganten Network Associates' oppkjøp av Dr. Solomon.

- Norman kan bortforklare konsekvensene av dette så mye de ønsker, men konsekvensen er likevel at de får en større og tøffere konkurrent, sier en analytiker.

Norman-aksjen landet på 28,50 kroner, og ble dermed den desiderte taperen blant IT-aksjene - ned 10,8 prosent fra torsdag.

Ark var den eneste av IT-aksjene som beveget seg opp i det røde markedet fredag. Oppgangen var likevel beskjeden - opp 0,75 prosent fra torsdagens sluttnotering.

- Sett i forhold til Merkantildata er Ark en billig aksje. Det som holder igjen er den sterke bindingen til Getronics, sier analytikeren, som på grunn av dette har større tro på storebror Merkantildata.

- Merkantildatas størrelse åpner muligheten for forhandlinger med de store televerkene som vil gi nye inntekter på tele/data-integrasjon. På litt lengre sikt tror jeg dessuten det er fornuftig at selskapet ikke har satset så sterkt på år 2000-problematikken som mange av konsulentselskapene. Dette er noe av årsaken til at aksjen har klart seg så bra i den siste tids fallende marked, sier analytikeren.

Merkantildata endte uendret på 114 kroner fredag.

Omsetningen på Oslo Børs tok seg litt opp på ukas siste børsdag, men endte likevel på beskjedne én milliard kroner.

Til toppen