RESULTATERFINANS

Tandberg Data utvider Travan-serien

Samarbeidet med Imation har ført til nok en Travan båndstasjon fra Tandberg Data. Den nye båndstasjonen, som går under navnet Travan NS8, er rettet mot høy-ende PC-markedet.

Eirik Flaa
4. des. 1997 - 17:00

Tandberg Data avduket i dag et nytt Travan-produkt rettet mot PC-markedet. Den nye stasjonen har like stor kapasitet som sin forgjenger (4/8 GB), men er utstyrt med "read while write"-mulighet, hvilket innebærer at stasjonen verifiserer data samtidig som den skriver. I båndstasjonens maskinvare er det dessuten lagt inn støtte for 1:2-komprimering.

I likhet med Tandberg Datas andre Travan-produkt er også NS8 foreløpig et detaljistprodukt. Det utelukkes likevel ikke at det etterhvert vil bli inngått OEM-avtaler også på disse produktene.

- Det skulle være muligheter for å inngå avtaler med for eksempel IBM som vi har gode relasjoner med på andre produkter. Selskapet benytter seg av Travan-stasjoner i sine PCer, sier produktsjef i Tandberg Data, Gregg Ormsbee, til digi.no. Han vil imidlertid ikke overdrive betydningen av produktet.

- SLR vil fortsatt være vårt viktigste produkt, OEM-avtalen med Compaq tatt i betraktning, sier Ormsbee.

I en undersøkelse fra Dataquest som ble publisert i forrige uke, ble det hevdet at Compaq ved flere anledninger har antydet at Travan-standarden ikke vil være et satsingsområde for PC- og servergiganten. Men Ormsbee mener dette er en sannhet med modifikasjoner.

- Såvidt jeg forstår gjelder dette på serversiden. For PC-ene kan det fremdeles være aktuelt, og det er først og fremst i dette markedet vi satser med Travan-produktene, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.