RESULTATERFINANS

Tandberg faller på usikkerhet

Tandberg ble fredagens kurstaper i et heller kjedelig marked. Samtidig tar Norman Data Defense igjen noe av den triste kursutviklingen vi har sett de siste månedene.

Jørgen Christiansen
22. mai 1998 - 17:55

Verdivurderingen av Tandberg er basert antatt vekst i markedet for videokonferanseløsninger, hvor vellykket salgskonseptet til NuVison blir, og på at selskapet har valgt riktig teknologi i forhold til hva markedet vil ha.

Fra tid til annen oppstår det usikkerhet rundt de ulike faktorene. Akkurat nå har usikkerheten rundt teknologien blusset opp igjen. Dette skyldes i all hovedsak at datterselskapet NuVision har valgt å bunte Tandberg Vision 2000 med en boks som gir Internett-funksjonalitet. Spørsmålet er om Tandberg ikke kan levere slike løsninger selv, eller om de ikke vil, og da om de eventuelt tar feil av markedet.

Vi har omtalt konseptet i en egen sak, og Tandbergs sitt svar på spørsmålene i en annen sak. Du finner disse sakene samt en del tidligere saker i høyre marg, så får du et relativt godt grunnlag for dine egne vurderinger av Tandbergs produktstrategi.

Kursen på Tandberg-aksjen falt med 7,5 prosent i løpet av fredagen.

Et navnebror, Tandberg Data, ble handlet helt nede på 57 kroner i dag. Det nivået har vi ikke sett siden august 1997. Kursen tok seg opp i løpet av dagen og løftet seg de siste to minuttene et par kroner over gårsdagens sluttkurs på 61.50.

Finansavisen hamret nok en spiker i TAD-kisten i dag med påstanden om at Compaq-avtalen ikke blir noe av. Vi har ikke funnet så sterk informasjon, men nøyer oss med å påpeke at Hans Christian Qvist omsider innrømmer (i motsetning til helt frem til onsdag 20. mai) at det nok var en viss valutaeffekt ute og gikk i første kvartal. Vi har tidligere hevdet at valutaeffekten var så sterk at den gjorde at påstanden om at selskapet tok markedsandeler var noe tynn. Hva angår Compaq-avtalen nøyer vi oss med å konstatere at de i Houston offisielt sier at det kommer en beslutning i midten av juni.

Norman Data Defense fortsatte opp fredag, nå med nærmere syv prosent. Vi noterer oss at vi med litt langsiktige briller befinner oss på et kursnivå som ikke akkurat er noe å skrive hjem om. Volumene i aksjen er heller ikke akkurat voldsomme, selv om sist månedsrapport fra Oslo Børs indikerer en grei omløpshastighet på aksjekapitalen. Den kontrakten som ble underskrevet onsdag er vel det mest positive vi har hørt fra den kanten på en stund. Markedet trenger imidlertid mer godt nytt før det er håp om noe særlig oppside i aksjen, tror vi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.