Tandberg-folk starter nytt selskap

Helt nye norske IT-selskaper er sjelden kost, men 11 avhoppere fra Tandberg har fått med seg to ventureaktører.

Helt nye norske IT-selskaper er sjelden kost, men 11 avhoppere fra Tandberg har fått med seg to ventureaktører.

T-Vips er navnet de 11 avhopperne fra Tandberg Television har kalt sitt nye selskap. Tandberg Television lager utstyr for produksjon og sending av digital TV og det er i dette markedet også T-Vips satser.

Selskapet satser på å tilby Internett og IP-løsninger som en billigere transportvei enn dagens leide linjer og satellitt-overføringer. Bildet viser TV-senderen på Reinsfjell, en tradisjonell, norsk TV-mast som får signalet levert over en dedikert radiolinje.

T-Vips satser mot det profesjonelle video-over-IP-markedet. Selskapet utvikler produkter for sanntids videoløsninger over IP-nettverk for det profesjonelle kringkastingsmarkedet. og har brukt tiden etter oppstarten til å utvikle teknologien og selskapets produktportefølje. T-Vips-produktene gir fordeler på pris og kvalitet i markedene for programoverspilling og programdistribusjon, for eksempel fra studio til regionale distribusjonspunkter, sammenliknet med eksisterende satellitt- og telekombaserte systemer, skriver Johnny Dolvik, administrerende direktør i selskapet.

"Selskapets kunder vil være store internasjonale kringkastere og nettverksoperatører som ønsker å overføre videosignaler av kringkastingskvalitet over en IPnettverksinfrastruktur," forklarer T-Vips.

Det går nå langt mellom investeringer fra norske venture-selskaper, men T-Vips har sikret seg 28 millioner i finansiering fra to aktører, Northzone Ventures og Selvaag Venture Capital.

- Investering i T-VIPS AS "Markedet for profesjonell video-over-IP er forventet å vokse raskt, og T-VIPS er ideelt posisjonert med konkurransedyktige produkter og løsninger som treffer dette nye markedet. Vi er begeistret over potensialet i investeringen i T-VIPS, og er svært fornøyd med å investere i selskapet”, sier Karl-Christian Agerup, partner i Northzone Ventures.

- Produktene og løsningene fra T-VIPS er i verdensklasse og gir vesentlige fordeler til kringkastere og nettverksoperatører som planlegger å overføre video over IP. T-VIPS teamet har entrepenørholdningen og bransjekompetansen som kreves for å konkurrere i det globale markedet, og vi ser på dette som en svært lovende investering”, sier Erik Sandersen, tidligere Hands-sjef, nå partner i Selvaag Venture Capital.

T-Vips-folkene har åpenbart også unngått å bli fiender med Tandberg Television da man forlot selskapet, for man har allerede inngått en avtale med sin tidligere arbeidsgiver.

Til toppen