RESULTATERFINANS

Tandberg fyker videre

Tandberg ASA nådde nok en ny toppnotering tirsdag, mens IT-indeksen forøvrig holdt seg stabilt på toppnivået rundt 1625. - Estimatene jeg har sett på Tandberg, er helt syke kommenterer en analytiker.

Eirik Flaa
12. mai 1998 - 18:56

Etter mandagens kraftige oppgang flatet IT-indeksen ut tirsdag og landet på 1625, 55 poeng - opp 0,1 prosent fra mandag. For resten av markedet var nedgangen mer markant, og totalindeksen slanket seg med 0,4 prosent til 1404,73 poeng.

Tirsdagens børsvinner ble Sensonor, som endte opp 7,7 prosent til 40,50 kroner. Dette er det høyeste nivået aksjen har ligget på siden selskapet i fjor høst nedjusterte markedets forventninger for inneværende år.

- Den senere tids utvikling tatt i betraktning, kan jeg ikke se hva som ligger bak en slik prising. Selskapet er i ferd med å fase ut første generasjon sensorer, og summerer man opp inntjeningen gjennom produktsyklusen har Sensonor neppe tjent penger, sier en analytiker til digi.no.

Han er også svært skeptisk til prisingen i Tandberg ASA - en aksje som også har hatt medvind den siste tiden. Tirsdag ble det nok en toppnotering i Tandberg etter en oppgang på 2,3 prosent til 178 kroner.

- Jeg har sett en del estimater på Tandberg som i mine øyne er helt syke. Innteksstrømmen som stipuleres er eksponensiell og det tas ikke høyde for den risikoen som ligger i dette markedet på sikt. Tar man kvaliteten på dagens videokonferanseutstyr i nærmere øyesyn kan man lure på hvem som egentlig har bruk for dette, sier analytikeren i en generell kommentar. Han mener at Tandberg-selskapene er fullt priset på dagens nivå.

Aksjeene i både Ask, Tandberg Data og Tandberg Television falt marginalt i verdi på Oslo Børs tirsdag.

Marginalt ned endte også Merkantildata, til tross for at selskapet sendte ut melding på to nye kontrakter for datterselskapet Merkantildata Applikasjon på tilsammen 7-8 millioner kroner. Aksjen - som nådde ny toppnotering mandag - falt to kroner til 114 kroner tirsdag.

Sysdeco leverte sitt endelige kvartalresultat tirsdag, dog uten særlige overraskelser for markedet. Selskapet sendte i forrige uke ut en profit warning, der de i store trekk forklarte hvor resultatet ville ligge. At selskapet i en børsmelding tirsdag bare konstaterte hvor dårlig det egentlig står til, burde derfor ikke ha noen effekt - men aksjen falt likevel med 3,8 prosent til 22,60 kroner tirsdag.

Det var normalt høy aktivitet på børsen tirsdag: Aksjer og grunnfondsbevis for til sammen 1,4 milliarder kroner ble omsatt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.