Tandberg gav ny IT-rekord

Tandberg legger frem resultatet for 1997 onsdag, og dette ser ut til å være årsaken til at kursen steg hele 6,2 prosent tirsdag. Dermed fikk IT-indeksen god drahjelp opp til ny toppnotering på 1371,82.

Tandberg legger frem resultatet for 1997 onsdag, og dette ser ut til å være årsaken til at kursen steg hele 6,2 prosent tirsdag. Dermed fikk IT-indeksen god drahjelp opp til ny toppnotering på 1371,82.

I Tandberg knytter det seg strengt tatt større spenning til utviklingen av distribusjonen via NuVision, og modningstakten på det amerikanske markedet, men i tirsdag var det altså de kommende resultatene og forventningen om nyheter i den forbindelse som trakk kursen godt opp. På kurs 144,50 er selskapet likevel lavere priset enn de nivåene vi så før jul, på opp mot 165 kroner.

I et generelt positivt marked med høy omsetning og en stigning i totalindeksen på hele 1,2 prosent var det flere aksjer som fikk drahjelp. Kun Sensonor, Norman, Nordic VLSI og Agresso så røde tall ved slutten av dagen. Nordic VLSI legger også frem resultater i løpet av onsdagen, men aksjen er vanligvis verken veldig likvid eller volatil. Norman har vi derimot sett tidvis store svingninger i. Nå har aksjen hatt en positiv utvikling i noen uker, og tirsdag ble den handlet på 39 kroner på det høyeste.

Også i dag var det tungvekterne Merkantildata og NetCom som bidro tyngst til å trekke opp indeksen. Begge selskapene er hyppig kommentert den siste tiden både på resultatforventninger og som deltakere i konsolideringer i sine respektive bransjer.

Det bør være verdt å merke seg - som vi har vært inne på tidligere - at Getronics ikke ser ut til å ha stor hast med å spre Ark-aksjer. Markedet vil ha godt av å få denne aksjen i sirkulasjon, så det er å håpe at selskapet (Getronics) snarlig får løftet vekk det som måtte stå til hinder for et ytterligere nedsalg.

Tirsdagen viste omsider at markedet, som vi pekte på i går, neppe har mistet tilliten til Tandberg Television. Aksjen så igjen andre siden av nittitallet hvilket skulle være å forvente utfra markedets generelle prisnivå og den utviklingen som ventes av selskapet.

Til toppen