Tandberg i ny Cisco-teknologi?

Ifølge flere nyhetsbyråer ventes det at Cisco onsdag vil annonsere at selskapet vil legge en videokonferanseløsning til sin IP-telefon, eller internett-telefon, som selskapet allerede selger, skriver iMarkedet.

iMarkedet skrev i forrige uke at Cisco-sjef John Chambers presenterte en videoløsning på IP-telefoni, hvor Tandberg-teknologi ble trukket frem. Løsningen ble vist for Cisco-partnere på en konferanse på Honolulu.

Det er ennå ikke klart om Tandberg er med på Ciscos lansering onsdag. Tandbergs IR-sjef Terje Rogne var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag formiddag.

Systemet vil bruke en PC og en IP-telefon som ser ut som en hvilken som helst annen telefon, med unntak av at den trenger tilgang til internett i stedet for vanlige telefontilgang. Videoen kommer opp på PCen når applikasjonen startes opp.

Produktet er rettet inn mot forretningsmarkedet, og det er mulig å ha flere enn to brukere tilknyttet samtidig. Cisco selger 6.000 IP-telefoner pr. dag, opplyser Cisco-direktøren, ifølge iMarkedet.no.

Les mer om:
;