RESULTATERFINANS

Tandberg-konkurrent med Microsoft-standard

Tandberg ASAs største konkurrent Polycom Inc, fortalte onsdag kveld at deres produkter nå støtter Microsoft NetMeeting, en standard for informasjonsdeling kombinert med videokonferanse-utstyr.

Jørgen Christiansen
6. aug. 1998 - 20:47

Polycom er - basert på omsetningen i andre kvartal - kåret til verdens største selskap på leveranse av videokonferanse-utstyr for grupperom. Bransjeanlytikeren Elliot Gold, som driver analyseselskapet Telespan, annonserte dette tirsdag. Gold har foreløpig ikke fullført rapporten sin etter siste kvartal, men sier til digi.no at han kan kommentere utviklingen for sektoren i andre kvartal i løpet av august måned.

Onsdag lanserte Polycom et nytt produkt i deres ViewStation-serie, med modellnavnet V.35. Dette produktet er basert på ISDN-standarden med en overføringshastighet på opp mot 768 kbps (8 ISDN-linjer). I følge selskapet er V.35 det første produktet med en slik overføringskapasitet - og tilhørende lyd og billedkvalitet - som leveres til under 10.000 dollar.

ViewStation V.35 leveres med et kamera som fokuserer på den personen i rommet som til en hver tid har ordet under et møte. Produktet støtter flere tilknytningsstandarder enn ISDN og er klargjort for H.323-standarden som muliggjør oppkobling over IP-nettverk (overføring over datanett, i motsetning til ISDN som er en telefoni-standard).

Polycoms produktserie støtter nå Microsofts standard for informasjonsdeling over nettet, Microsoft NetMeeting. Selskapet sier også at produktene har integrerte web-løsninger som gjør det mulig å utveksle filer eller vise presentasjoner under en videokonferanse.

Polycom er sammen med PictureTel den største konkurrenten til Tandberg ASA. Mens PictureTel har slitt hardt det siste året har Polycom vist en stadig sterker utvikling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.