Tandberg leverte igjen

Tandberg leverte kraftig økning i resultatene, men innfridde ikke helt analytikernes forventninger.

Tandberg leverte kraftig økning i resultatene, men innfridde ikke helt analytikernes forventninger.

Tandberg-sjef Andrew Miller leverer kraftig økning i resultatene. Nesten dobling i resultat før skatt, og nesten 50 prosent høyere omsetning i andre kvartal. Men resultatene var ikke like gode som analytikerne hadde ventet.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 17,9 millioner dollar i andre kvartal, mot 11,9 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Det var noe svakere enn det analytikerne ventet, som var et snitt på 18,7 millioner dollar, ifølge en undersøkelse i SME Direkt.

Driftsinntektene økte imidlertid fra 52,5 millioner dollar til 71,8 millioner, mens analytikerne hadde ventet 73,7 millioner dollar. Driftsresultatet endte på 17,4 millioner dollar, opp fra 9,7 millioner dollar.

    Les også:

I andre kvartal ble det solgt 6261 enheter, og det er en økning på 6,1 prosent fra første kvartal. Også her hadde analytikerne ventet noe høyere salg. Selskapet viser til en sterk utvikling i Nord- og Sør-Amerika. Tandberg venter økt salg i Asia.

Tandberg venter bedring i markedet utover året. Det ble imidlertid advart fra Tandberg-sjef Andrew Miller at tredje kvartalstallene kan bli svekket noe på grunn av at selskapet har en ny produktlinje klar, noe som gjør salgsprosessen tyngre mot kundene.

Selskapet har en solid kontantbeholdning, 258 millioner dollar, eller rundt 1,8 milliarder kroner.

Til toppen