Tandberg og Konftel samarbeider i UK

British Telecom skal selge kombinerte løsninger fra begge selskaper. Distribusjon og support koordineres.

British Telecom skal selge kombinerte løsninger fra begge selskaper. Distribusjon og support koordineres.

British Telecommunications skal selge kombinerte løsninger fra begge selskaper. Distribusjon og support koordineres.

Norske Tandberg ASA og svenske Konftel, hvor Industriinvestor er inne som storaksjonær, går sammen om leveranser til British Telecom.

Selskapene skal sammen levere britiske kunder ett komplett produktsortiment for telefon- og videokonferanser via sin forhandler British Telecom.

Den nye samarbeidsavtalen mellom Konftel Technology, et selskap i Konftel Group, og Tandberg innebærer at de sammen skal forsyne BT med videokonferanse-produkter og starte opplæring av BT Conferencings selgere innen produkt-sortimentet. I tillegg skal de to selskapene koordinere sin distribujon, kundesupport og markedsføring i det britiske markedet.

- Dette er en svært viktig avtale, sier Ted Samuelson, vd for Konftel Group. - Tandberg er en av verdens ledende bedrifter innenfor videokonferansesystemer og vi har en tilsvarende posisjon på telekonferanse. Nå allierer vi oss for å penetrere det britiske markedet som er Europas mest modne på begge disse feltene. Storbritannia er ett foregangsland når det gjelder anvendelse av telefon- og videokonferanser for å bygge bro over avstander, samt spare tid og penger, sier han i en børsmelding.

-Også for BT som forhandler innebærer dette samarbeidet fordeler idet vi nå samordner våre aktiviteter. Dette forenkler for alle parter, fortsetter Samuelson.

British Telecom har en markedsandel på 80 prosent på salg av telekonferanse-telefoner i Storbritannia.

Til toppen