RESULTATERFINANS

Tandberg opp på flatt marked

I et generelt flatt marked beveget Tandberg-aksjen seg opp med nye 4,5 prosent onsdag. - Det må være den sterke omsetningen i Nuvision i april, sier finansdirektør i Tandberg Terje Rogne til digi.no

Eirik Flaa
29. apr. 1998 - 19:19

I likhet med tirsdagen forble IT-indeksen nærmest uendret onsdag med et fall på 0,13 prosent til 1518,89 poeng. Heller ikke for resten av markedet har det vært de helt store bevegelsene. Totalindeksen endte opp 0,29 prosent til 1388,96 poeng.

God fart har det likevel vært i Tandberg-aksjen de siste dagene. Etter en oppgang på 4,5 prosent tirsdag landet kursen på 163 kroner -like under toppnoteringen fra desember på 167,50 kroner.

- Bakgrunnen for dette er nok en kombinasjon av gode salgstall i Nuvision i april og distribusjonsavtalen vi fikk på fredag, sier finansdirektør i Tandberg, Terje Rogne, til digi.no. En analytiker digi.no snakket med var enig i Rognes påstand.

- Det er en rekke positiv analyser på selskapet i markedet akkurat nå. Argumentene Rogne nevner er noe av det som blir trukket fram, sier analytikeren.

Også i Merkantildata ble det oppgang onsdag. Selskapet splittet opp aksjen, og offentliggjorde at avtroppende Sysdeco-sjef, Tor Alfheim, var ansatt som ny styreformann.

- Oppsplitting gir mer likviditet i aksjen, noe som har for vane å gi positivt utslag i kursen, sier analytikeren. Han vil ikke uttale seg om effekten av Alfheims inntreden i det suksessfulle selskapet, men skal man snakke utfra kursutviklingen tirsdag er det tydeligvis få som tror at Alfheim kan gjøre særlig ugagn i Adolfsens paradis.

Også Iterated-aksjen fikk medvind tirsdag. Selskapet sendte tirsdag kveld ut en pressemelding på at det var inngått en utvidet OEM-avtale med RealNetworks, men merkelig nok ble denne ikke sendt ut på meldingslista på Oslo Børs. Iterated har for øvrig en tradisjon i å sende ut langt mindre interessante meldinger enn denne til det norske aksjemarkedet.

Om meldingen ikke kom som børsmelding, ble nyheten likevel etter hvert oppfattet av markedet som sendte aksjen opp 3,9 prosent til 54 kroner.

På minussida var det Norman som toppet lista med et fall på 5,4 prosent til 31,50 kroner. Mer representativ er utviklingen i SuperOffice som falt med 4,2 prosent til 16 kroner. Markedet har den siste tiden vist skepsis når gründer og administrerende direktør Une Amundsen skal forsvare prisingen i selskapet med vekst også på bunnlinjen.

Omsetningen på Oslo Børs var høy tirsdag, om ikke like høy som tidligere i uka. Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,9 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.