Tandberg - PictureTel 2-1

Tandberg annonserte i dag at en av PictureTels største distributører, ADCOM Visual Communications Group skal distribuere Tandbergs produkter i Nord-Amerika. ADCOM er et canadisk selskap med 400 ansatte og en omsetning i 1997 tilsvarende 370 millioner kroner.

Tandberg annonserte i dag at en av PictureTels største distributører, ADCOM Visual Communications Group skal distribuere Tandbergs produkter i Nord-Amerika. ADCOM er et canadisk selskap med 400 ansatte og en omsetning i 1997 tilsvarende 370 millioner kroner.

Tandberg har sendt pressemelding på saken som stort sett inneholder det sedvanlige gjensidige skrytet. Rensket for PR-fremstøtet finner vi følgende av interesse:

Det fremkommer av pressemeldingen at ADCOM vil distribuere standard videokonferansesystemer fra Tandberg, samt integrere Tandberg-teknologi i sine produkter. Det vil si at ADCOM vil benytte seg av Tandbergs kodek i sine nisjeprodukter på for eksempel overvåking av tekniske produksjonsmiljøer. Tandberg har egenutviklede produkter av denne typen for fjernundervisning og medisinske miljøer, mens ADCOM har utviklet applikasjoner til andre nisjer.

ADCOM vil fortsette å distribuere PictureTels produkter. Dette skyldes blant annet at det bare i USA er installert omtrent 35.000 enheter fra PictureTel, noe som naturlig nok genererer en del service og vedlikehold som ADCOM ønsker å ta med seg.

Tandberg gir inntrykk av å ha størst forhåpninger til det canadiske markedet. Her har ADCOM en markedsandel på 50 prosent.

Selskapet Xinex Networks som leverer multimediasystemet Vortex, inngikk i går også en distribusjonsavtale med ADCOM. Vortex' multimedialøsning er et integrert telefon- og datasystem med innebygget telefoni-, voice mail- og videokonferansefunksjoner. Selskapet selv beskriver løsningen som et "multimedia office commications system" som integrerer en rekke funksjoner fra avanserte lokalnett- og hussentralløsninger, slik at du fra en stasjonær PC på skrivebordet kan kjøre tale-, data- og videoapplikasjoner

- Finansdirektør Terje Rogne, er det ikke et problem for dere at ADCOM også forhandler systemer som baserer seg på PC-en som plattform i stedet for "stand-alone"-løsninger som det Tandberg har valgt å utvikle?

- Vi ser ikke det som noen aktuell problemstilling. Først og fremst registrerer vi at video er såpass kapasitetsintensivt at det er uaktuelt å legge det inn i datanettverk. I løpet av ett til to år kan vi kanskje se at lokale bedriftsinterne nett kan håndtere video via datanettet, men utenfor lokalnettene vil ikke det være aktuelt på mange år ennå.

- Selskap som Bay Networks ser ut til å være av den oppfatningen at en ny IP-standard sammen med bedre svitsjeteknologi vil gjøre dette mulig i løpet av kort tid?

- En ny IP-standard ligger uansett litt frem i tid, og vil implementeres gradvis. Jeg skal like å se den IT-direktøren som er villig til å legge video-overføring inn i sitt datanettverk i dag.

- Men på sikt må også dere ta høyde for at hvert enkelt kontor har én plugg i veggen og ikke to som i dag.

- Vi ser ikke at det er aktuelt i dag, men når teknologien er der så vil vi også være der.

- Så når IP-6 er verdig utviklet og implementert vil vi også finne konferanseromløsninger fra Tandberg som kan settes opp med egne IP-adresser?

- Det vil du finne, ja.

Til toppen