TELEKOM

Tandberg-rival bygger ut sine allianser

Etter Microsoft har Polycom også sikret seg IBM og andre giganter som partnere.

26. jan. 2010 - 14:33

Norske Tandberg og amerikanske Polycom har noenlunde like produkter og omtrent samme omsetning. Den norske leverandøren av videokonferansesystemer ble kjøpt av Cisco i fjor høst. Polycom har reagert ved å bygge ut sine partnerskap med andre IT-giganter.

For to uker siden varslet Polycom en dypere integrasjon med Microsoft-løsninger for integrert samband og samarbeid («unified communications»).

De siste dagene har Polycom kunngjort nye partnerskapsavtaler med IBM, Siemens og Juniper.

Samarbeidet med IBM innebærer at Polycoms videokonferanser og samarbeidsløsninger integreres mot IBMs samhandlingsløsninger Lotus Notes og Lotus Sametime. Notes- og Sametime-brukere får tale- og video integrert i sin øyeblikkskommunikasjon og i sine nettmøter.

Polycoms nordiske sjef Flemming Graversen mener dette vil gi bedre kommunikasjon, raskere beslutninger og reduserte kostnader.

Partnerskapet med Siemens innebærer en tilsvarende integrasjon med OpenScape-produktene til den tyske leverandøren.

Samarbeidet mellom Juniper og Polycom er mer fokusert på avanserte løsninger for teletilstedeværelse og videokonferanser. Her er det Junipers løsninger for nettverksinfrastruktur som integreres med Polycom-plattformen. De første praktiske resultatene av dette samarbeidet vil være tilgjengelige i juni. Målgruppen er først og fremst store bedrifter og tjenesteleverandører.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.