Tandberg-rival gjør seg Cisco-kompatibel

Polycom har latt seg teste, og blir med i Ciscos utviklerprogram.

Polycom-løsning for stort videokonferanserom.
Polycom-løsning for stort videokonferanserom. (Bilde: Polycom)

Polycom har latt seg teste, og blir med i Ciscos utviklerprogram.

Polycom, en amerikansk leverandør av utstyr for video- og telekonferanser med mangeårig tilstedeværelse i Norge, har latt flere av sine løsninger gjennomgå interoperabilitetstesting på Cisco-infrastruktur.

Løsningene har passert testene med Cisco-plattformen for samhandling, Unified Communications Manager i versjoner 6.0 og 7.0. Polycom er dermed det første videokonferanseselskapet som sertifiserer visuelle HD-løsninger for Cisco UCM, heter det. Polycoms løsninger blir også knyttet til Ciscos endepunkter for IP-telefoni og video.

På grunnlag av testene er Polycom sluppet inn i Ciscos utviklernettverk Cisco Developer Network.

– Våre kunder kan nå kjøre våre løsninger på Cisco-infrastruktur og knytte seg opp med utstyr fra mange andre leverandører, sier nordensjef Flemming Graversen i Polycom. Han tror det nye samarbeidet kan sette økt fart i Polycom-salget.

Polycom er en konkurrent til Tandberg, som nå ser ut til å bli kjøpt opp av Cisco, etter at Cisco høynet budet på Tandberg-aksjen med 11 prosent.

Polycom er også en konkurrent til Cisco, og har utviklet en løsning for «telepresence» – «teletilstedeværelse», altså møterom med utstyr for videokonferanser som gir en illusjon av at alle deltakere sitter i sammen rom – som utfordrer tilsvarende produkter fra både Cisco og Tandberg.

Polycom-løsning for stort videokonferanserom.
Polycom-løsning for stort videokonferanserom. Bilde: Polycom

I tredje kvartal i år hadde Polycom en samlet omsetning på 243 millioner dollar. I samme kvartal omsatte Tandberg for 235 millioner dollar.

    Les også:

Til toppen