Tandberg samarbeider med IP-teknologiaktør

Tandberg inngår samarbeid med IP-teknologiselskapet Datametrix. Sammen skal de videreutvikle IP-baserte videokonferanseløsninger.

Datametrix er en av de største aktørene innen IP-teknologi i Norge, og tilbyr løsninger for IP-telefoni, datanettverk og bredbåndsbaserte trippel-nettløsninger. Tandberg er en av verdens største leverandør av videokonferanseløsninger.

- Avtalen er strategisk viktig fordi vi nå kan tilby full konvergens mellom data, tale og video i en og samme løsning, sier produktdirektør Geir Kalleberg i Datametrix.

Partnerskapet forventes å bidra til gjensidig vekst for løsninger innenfor IP-basert videokonferanse.

- IP-markedet er i kraftig vekst. Vi ser at stadig flere bedrifter og offentlige virksomheter vurderer IP-baserte telefoniløsninger. For å være i front på denne type leveranser er det viktig for oss å kunne tilby løsninger også knyttet til IP-baserte videotelefoni – og da særlig løsninger fra markedslederen som er Tandberg, sier Kalleberg.

Også for Tandberg er avtalen strategisk viktig. Selskapet tror på betydelig vekst innenfor IP-basert videokonferanse de kommende årene.

- De fleste analyseselskaper spår at IP-basert videokonferanse og videotelefoni vil vokse dramatisk i tiden fremover, sier Vice President Odd Johnny Winge i Tandberg.

Han mener IP-basert videotelefoni gir kundene interessante kostnadsbesparelser, men også kraftig kvalitets- og funksjonsalitetsforbedringer sammenlignet med eksisterende teknologi, forteller han.

Tandbergs videotelefoniprodukter rulles ut på Ciscos IP-telefoniplattform, sier Winge.

- Datametrix kompetanse på Ciscos produkter spesielt og IP-teknologi generelt, vil gi våre kunder trygghet i forhold til den løsningen de får levert av oss, sier Winge.

Til toppen