Tandberg Television for liten for storkontrakt

News Digital Systems fikk nylig det de selv karakteriserer som verdens største avtale om leveranser av utstyr til et jorbundet digitalt TV-nett i England. Tandberg Television inrømmer at de alene er for små til å ta så store kontrakter

News Digital Systems fikk nylig det de selv karakteriserer som verdens største avtale om leveranser av utstyr til et jorbundet digitalt TV-nett i England. Tandberg Television inrømmer at de alene er for små til å ta så store kontrakter

News Digital Systems, datterselskap av Murdoch-eide News Group, annonserte 17. april at de har vunnet den største kontrakten hittil for jordbundet digital-TV. Kontrakten som ble inngått med NTL var på 23,9 millioner pund og besto av en rekke mindre installasjoner. Finansdirektør i Tandberg Television, Jan Bjørnsrud, innrømmer at kontrakter i denne størrelsesorden er for store til at selskapet kan påta seg disse helt på egen hånd.

- Ser man på omsetningen vår for 1997 sier dette seg selv. Kontrakten alene er større enn hele fjorårsomsetningen, sier Bjørnsrud, som likevel ikke utelukker at selskapet kan få biter av kaka.

- Vi satser på å få slike kontrakter i samarbeid med andre, eventuelt ta underleveranser, sier Bjørnsrud, som ikke vil uttale seg om underleveranser er aktuelt til det nevnte NTL- prosjektet.

Fra News Digital Systems i London får digi.no forklart at selskapet har et svært godt inntrykk av Tandberg Television, men at London-selskapet i forbindelse NTL-kontrakten vil levere mesteparten av utstyret selv.

- Vi har flere ganger samarbeidet med Tandberg Television, men i dette prosjektet er det først og fremst standardisert IT-utstyr vi kommer til å hente inn utenfra, sier VP Sales and Marketing i News Digital Systems, Andrew Mathieson, til digi.no. Han sier at Tandberg Television er utrolig dyktige på enkelte områder men mangler bredden.

- Tandberg Television har svært godt rykte i markedet, men trenger flere nære partnere dersom de skal lykkes som totalleverandør for kontrakter i den størrelsesorden, sier Mathieson, som legger til at han ikke så Tandberg Television på listen over budgivere på NTL-kontrakten.

- Med 500 millioner kroner i likvider har Tandberg Television stadfestet at de ønsker å utvide sin kapasitet og kompetanse. Kjenner du til oppkjøpskandidater i bransjen?

- Det har vært mye spekulasjoner rundt Divicom. Senest for et par uker siden ble jeg konfrontert med dette, men jeg skal ikke si hvorvidt det er hold i ryktet, sier Mathieson.

Til toppen