Tandberg Television på vei ut i verden

Tandberg Television begynner å høste frukter av sitt utviklingsarbeid etter hvert som den vestlige verden bytter fra analoge til digitale TV-sendinger.

Tandberg Television begynner å høste frukter av sitt utviklingsarbeid etter hvert som den vestlige verden bytter fra analoge til digitale TV-sendinger.

TV-bransjen er på vei fra analoge til digitale sendinger, noe som betyr et generasjonsskifte av senderutstyr. Det har lenge vært snakket om digital-TV, men nå starter stadig flere prøveprosjekter og kommersielle sendingene rundt om i verden.

Dermed kan det se ut som Tandberg Television har kommet seg over kneiken. 1998 var et litt ujevnt år fordi selskapet selger til få og store kunder, men Tandberg Television avsluttet med å inngå en rekke kontrakter i Australia, Frankrike, Nederland, Polen, Spania og ikke minst i Skandinavia.

Fjerde kvartal gav derfor en omsetning på 88 millioner kroner og en fortjeneste på 30 millioner kroner. Totalt omsatte Tandberg Television for 274 millioner kroner med en hyggelig fortjeneste på 80,6 millioner kroner i 1998. Ekstra hyggelig er det at fortjenesten vokser raskere - med 36 prosent - mens omsetningen vokser med 17 prosent sammenliknet med 1997.

Tandberg Television klarte dette kunststykket mens selskapet er i sterk ekspansjon - selskapet økte staben med 40 prosent i løpet av fjoråret og regner med å fortsette den samme hodeveksten også i år.

Det norske selskapet er også ferdig med flere nye produkter, blant annet utstyr for overføring av digitale TV-sendinger over ATM-nettverk og en ny MPEG-2 dekoder.

Største eier i Tandberg Television er det britiske investor-selskapet Henderson og den norske teknologi-investoren Tharald Brøvig.

Til toppen