RESULTATERFINANS

Tandberg Television utvider samarbeidet med DiviCom

Det ny-opprettede UK-kontoret til Tandberg Television blir et felleskontor for Tandberg Television og DiviCom. Dermed ser det ut til at samarbeidet mellom de to selskapene blir ytterligere utvidet. DiviCom er Tandberg Televisons viktigste teknologipartner.

Jørgen Christiansen
24. mars 1998 - 17:57

Tandberg Television kunne i forbindelse med fremleggelsen av resultatene for 1997 melde om at de ville åpne et avdelingskontor i Storbritannia. Kontoret er nå under etablering og selskapet bekrefter at det vil bli et felleskontor for Tandberg Television og DiviCom.

Samarbeidet mellom Tandberg Television og DiviCom ble videreutviklet i april 1997 i form av en distribusjonsavtale. Selskapene sa da at de ville samarbeide ved at Tandberg Television skulle utvikle og selge egne mottakere, prosesserings- og kontrollprodukter sammen med DiviComs kodere og multipleksere. Samtidig skulle DiviCom innlemme Tandberg Televisions produkter i sine systemløsninger.

Lederen for DiviComs kontor i Frankrike er, etter det digi.no kjenner til, en tidligere salgssjef fra Tandberg Television og tilsvarende er Tandberg Televisons USA-kontor i Maryland ledet av en tidligere DiviCom-ansatt.

DiviCom meldte 11. mars at de åpnet et nytt kontor i Hong Kong for å håndtere det asiatiske markedet. Tandberg Television har ikke tilstedeværelse i det asiatiske markedet.

Tandberg Television hentet inn 266 millioner kroner i en emisjon for tre uker siden (annonsert 5. mars). Emisjonen hadde i første rekke bakgrunn i at selskapet ser på partnere som kan gi dem styrke og kapasitet på forskning og utvikling. Samtidig stilles det jevnlig spørsmål ved Tandberg Televisions kapasitet i et marked som ser ut til å "ta av" i løpet av kort tid.

Selskapet har uttalt at de vil forholde seg til sine kunder på en-til-en basis, hvilket er meget ressurskrevende.

digi.no fikk kontakt med finansdirektør Jan Bjørnsrud tirsdag ettermiddag, men han ville fremdeles ikke kommentere de prosessene selskapet er inne i, eller gi noe tidsperspektiv på når emisjonspengene får sin praktiske anvendelse.

(Etableringen i Storbritannia er omtalt i forbindelse med vår dekning av resultatene for 1997. Emisjonen er dekket i form av et intervju med Jan Bjørnsrud. Begge disse sakene, sammen med en artikkel som omtaler kontrakten selskapet fikk med Cable & Wireless finner du som relaterte saker i høyre marg.)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.