Tandberg utvider opptak med Flash

Videokonferanser kan tas opp og straks distribueres i det populære Adobe-formatet.

Tandberg utvider opptak med Flash
Bilde:

Tandberg melder at de har utvidet opptaksmulighetene i det dedikerte apparatet Tandberg Content Server (TCS) slik at det også håndterer Adobes populære videoformat Flash.

Det innebærer at brukere vil kunne legge ut opptak av en videokonferanse – med foredrag, presentasjon, opplæring, møter og så videre – uten noen form for videre bearbeiding eller dekoding.

Tandberg peker på at mange organisasjoner har valgt Flash som standardformat for interne og eksterne videostrømmer. Tilgang til opptak av møter, presentasjoner, foredrag og opplæring gjør det lettere å holde en organisasjon i takt, spesielt i tider med stort sykefravær. Det spiller også en stadig større rolle i samspillet mellom bedrift og kunde. Videodistribusjon i Flash er en effektiv måte å nå ut på, uavhengig av utrustningen på klientsiden, heter det.

Ifølge teknologisjef Håkon Dahle i Tandberg er TCS «den eneste opptaksløsningen med Flash-støtte som gjør om ethvert standardbasert endepunkt for video til en opptaker».

Programvareoppgraderingen som legger Flash-opptak inn i TCS skal gjøres tilgjengelig for eksisterende kunder innen nyttår, heter det.

Tandberg Content Server (TCS)
Tandberg Content Server (TCS) Bilde: Tandberg

    Les også: