RESULTATERFINANS

Tandberg venter på veksten

- Dersom alle de enhetene Polycom har solgt er absorbert i markedet, så betyr det at vi nå har fått den markedsveksten vi lenge har ventet på. Det er en meget god nyhet, sier finansdirektør Terje Rogne i Tandberg ASA.

Jørgen Christiansen
21. aug. 1998 - 11:48

Polycom har meldt om rekordvekst i salg av videokonferanseutstyr. Det er fremdeles usikkerhet knyttet til tallene fra selskapet, men dersom markedet har tatt inn alle enhetene som er solgt til distributørene har markedet i USA virkelig fått opp varmen.

- Dersom alle de enhetene Polycom har solgt er absorbert i markedet, så betyr det at vi nå har fått den markedsveksten vi lenge har ventet på. Det er en meget god nyhet, sier finansdirektør Terje Rogne i Tandberg ASA til digi.no.

Veksten har i så tilfelle kommet i deler av markedet som Tandberg har vært noe avventende til.

- Polycom har valgt å lansere produkter som er mindre og derfor rimeligere enn våre produkter. Hvis markedet allerede nå er modent for slike produkter, kan vi få en meget pen volumvekst.

Rogne er ikke bekymret for at Tandberg skal komme i bakleksa.

- Tandberg kan levere tilsvarende produkter til de samme prisene. Vi har så langt ikke ønsket å teste ut dette markedet. De negative konsekvensene ved å være for tidlig ute er alt for store i forhold til en eventuell gevinst ved å være først ute, sier Rogne.

- Det er fremdeles et stort behov hos kunden for hjelp til installasjon og bruk av utstyret. For eksempel viser det seg at hele 95 prosent av problemene som oppstår ved installasjoner er knyttet til nettverket. Derfor har vi prioritert profesjonelle distributører.

Rogne sier at Tandberg kan levere mindre og rimeligere produkter dersom markedet etterspør det, men at timingen er det viktigste for selskapet.

- Teknologisk er vi godt posisjonert i forhold til dagens marked. Vi vil kontinuerlig tilpasse oss markedets behov for nye og annerledes løsninger. Her er det igjen timingen som er viktig. Vi har ikke råd til å være for tidlig ute med et slikt konsept, som Polycom nå satser på, avslutter Rogne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.