Tandbergs videoklient til Lotus Sametime

Tandberg skal levere videoklienten til IBM Lotus Sametime 7.5 for videomøter fra PC-en.

Ved å utnytte fordelene i ny funksjonalitet i Lotus Sametime 7.5, skal Tandberg samarbeide med IBM om å levere en videokonferanseløsning som kan benyttes direkte fra PC-en. Ved å benytte velkjent funksjonalitet i Lotus Sametime, som sanntids meldingstjenester (IM) og nettkonferanser, kan brukeren kun ved et tastetrykk starte videosamtaler fra sin PC, heter det i en pressemelding.

Ifølge Ken Bisconti, visepresident i Lotus Software Products i IBM, er samarbeidet med Tandberg på dette produktet et viktig steg i planene med å integrere Lotus Sametime med ledende leverandører innen kommunikasjonsindustrien.

Brukere av Lotus Sametime med et eget PC webkamera, vil få mulighet til umiddelbart å kommunisere med andre brukere av video. De vil også i forkant kunne sjekke om andre brukere er tilgjengelige og om de har et webkamera. Løsningen gir videre mulighet til å eskalere en sanntids meldingstjeneste eller en nettkonferanse, til et sanntids møte ansikt til ansikt. I tillegg kan videosamtaler startes fra en PC til ethvert standardbasert videoendepunkt.

Til toppen