BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tannløse Windows-versjoner

Mens alle utviklere vil lage Bluetooth-dingser, har Microsoft satt det hele på "ikke like"-listen sin.

Lars Kvanum
3. apr. 2001 - 14:08

Ifølge en artikkel i Techweb vil ikke Microsoft Corporation legge inn støtte for Bluetooth i kommende versjoner av operativsystemet Windows.

- Jeg tror ikke Bluetooth-standarden er moden nok enda for å legge inn støtte i Windows XP. Vi ønsker ikke å sende ut noe som ikke fungerer, og Bluetooth når ikke opp til det nivået vi krever, sier Carl Stork, leder for Microsofts Windows-avdeling under et intervju i WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference).

Nyheten følger den etter hver svært så allmenkjente Bluetooth-floppen på CeBIT. Her ble det store problemer da altfor mange enheter, som benyttet altfor mange versjoner av standarden, skulle koble seg opp til noen få basestasjoner.

Det er ikke ventet at dette utspillet vil sette en stopper for Bluetooth under Windows, men det kan åpne for mange andre standarder.

- Vi ville gi alle en mulighet til å demonstrere Bluetooth selv om standarden fremdeles er på spedbarnstadiet, og der de fleste moduler er på prototypestadiet. Det krever mot, sa Yuval Ben Ze'ev, sjef for Bluetoothutviklingsbedriften Brightcom Technologies.

Ifølge Toshibas markedsdirektør Steve Andler vil ikke Microsofts avgjørelse skade Bluetooth-lansering alt for mye.

- Microsofts avgjørelse er uheldig, men vil ikke endre noe. Det vil gjøre det nødvendig for oss å utvikle våre egne drivere, men dette hadde vi gjort uansett, sa han.

Samtidig som Microsoft gir tommelen ned for Bluetooth opplyser de at det vil bli innebygget støtte for 820.11b, eller trådløst Ethernet for de uinnvidde, i Windows XP.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.