Taper 22 milliarder på virus

Sikkerhetssystem-leverandøren Network Associates har gjort en undersøkelse som påstår at små og mellomstore europeiske bedrifter kunne spare 22 milliarder kroner på å sikre sine PCer bedre.

Undersøkelsen er utført på vegne av Network Associates og omfatter rundt 500 europeiske småbedrifter i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Nederland, Spania og Italia, skriver selskapet sin pressemelding.

Studien avslører at bedriftene årlig taper rundt 22 milliarder euro som følge av uønsket nedetid for å gjennopprette virusinfiserte PCer. Gjennommsnittlig kostnad for virusangrep er 5000 euro.

Videre viser undersøkelsen at 38% av bedriftene mener å være mer utsatt for virus nå enn for 12 måneder siden.

-Trusselen om et nettangrep på bedrifter blir en enda større og reell trussel i 2004. Spammere, hackere og virusutviklere har begynt å samarbeide og gruppere seg. Denne nye trusselen om organisert nettkriminalitet gjør at bedrifter må beskytte seg for å unngå virus, sier Knut Stadskleiv, kanalansvarlig i Network Associates.

En daglig leder ville aldri drømt om å forlate bedriftens kontorer ulåste og uten alarm over natten. Allikevel sover mange godt, vel vitende om at datasystemet deres er ubeskyttet. Effektene av et nettangrep kan bli like ødeleggende og kostbart, påpeker han.

Til toppen