Taperne ble vinnere

Positiv utvikling på Nasdaq samt en sterkere krone, førte til at mange de mest mørbankete IT-aksjene styrket seg torsdag.

Etter flere dager med kraftig fall, flatet utviklingen i IT-indeksen ut torsdag med et fall på beskjedne 0,4 prosent. Fallet i totalindeksen var på 0,24 prosent.

Mange av selskapene som har falt mest den siste tiden styrket seg torsdag. Blant annet ble torsdag en god dag for Tandberg, som de siste dagene har falt kraftig på usikkerheten rundt signalene fra reforhandlingen av insentivavtalen med NuVision-lederne. Enkelte analytikere hevdet imidlertid at reprisingen av selskapet har gått for langt, og aksjen endte opp 1,6 prosent tirsdag. Børsvinnere ble likevel Context Vision og Opticom - med oppgang på hhv 5,2 og 4,8 prosent til 142- og 196 kroner. Begge aksjene har imidlertid for vane å være svært volatile.

SensoNor, som før urolighetene rundt krona startet noterte årsbeste på 41 kroner, viste positiv utvikling i formiddagstimene, men falt tilbake mot slutten av dagen og endte uendret på 38 kroner. Det synes å være stor uenighet i markedet om hvordan selskapet , som ennå ikke tjener penger, skal prises. Skal man tro selskapets administrerende direktør Sverre Hortvedt, ligger det et enorm potensial i selskapets nye dekktrykksenor, men en analytiker digi.no snakket med, er svært skeptisk.

- Aksjen er kraftig overpriset. Ledelsen har tidligere kommet med en rekke uttalelser de ikke har kunnet innfri - og jeg er svært skeptisk til om de klarer det denne gangen, sier analytikeren.

På toppen av taperlista finner vi nynoterte Sysdeco avlegger Avenir. Aksjen har holdt seg flytende i uværet de siste dagene, men falt noe tilbake torsdag til tross for melding om kontrakt med Postbanken på 8,5 millioner kroner. Avenir ble børstaper blant IT-aksjene med en nedgang på 7,3 prosent til 19 kroner.

Computer advances Group meldte om at selskapet planlegger separat børsnotering av konsulentdatteren SoftCon - men fikk likevel negativ mottakelse på børsen torsdag. Aksjen falt med 3,2 prosent til 60 kroner.

Omsetningen av aksjer og grunnfondsbevis endte på beskjedne 927 millioner kroner torsdag.

Til toppen