Tapernes dag

Mandagen bragte store kursutslag for både "nye" og gamle tapere ved Oslo Børs

Dagens store nyhet var resultatet av forhandlingene mellom Provida og Kreditkassen samt rapporten etter due dilligence prosessen som har vært gjennomført i Provida (du finner egne artikler om dette i margen og nederst på denne siden).

Markedets umiddelbare vurdering av denne prosessen kan ikke tolkes som annet enn negativ. Kursen på Providas aksjer falt med 40 prosent da aksjen ble tatt opp til notering mandag formiddag.

Den foreslåtte løsningen mellom Provida og Kreditkassen viser at Kreditkassen på sett og vis har reddet selskapet, samtidig har nå Kreditkassen så tette bånd til selskapet at det eksisterer betydelige incentiver for å sørge for at Provida lykkes på lengre sikt.

Det ser ikke ut til å ha fremkommet informasjon i de avsluttede prosessene som indikerer at det er noe galt med programvaren fra Provida, men all den tid "produktene" i dette tilfellet omslutter også implementeringen av systemene og kundeoppfølgingen - og det åpenbart ikke har fungert tilfredsstillende - må det ta tid før selskapet eventuelt er oppe på bena igjen.

Flere aksjer som det siste halvåret har fått hard medfart på børsen så en positiv utvikling mandag.

TTI steg kraftig på nyheten om nok en OEM-avtale, denne gangen med Silicon Graphics. Meldingen om avtalen er en av flere meldinger de siste månedene som i hvert fall bekrefter at TTI får sine produkter godkjent av større IT-aktører. Det gjenstår å se om selskapet klarer å tjene penger på kontraktene.

Et programvareselskap som kursmessig har slitt tungt hele det siste halvåret er SuperOffice. Den siste uken har slik sett vært et unntak, uten at markedet er tilført offentlig tilgjengelig informasjon som underbygger oppgangen. Aksjen kan imidlertid ha sunket uforholdsvis mye i tiden før jul, og er generelt ikke spesielt likvid, med de utslagene det gir for kursen.

Blant gjengangerne på vinnerlisten den siste måneden finner vi Tandberg Data som også mandag steg i kurs. Bakgrunnen for oppgangen er først og fremst at markedet nå ser ut til å forvente at selskapet har lagt de røde tallene bak seg. Gradvis får også Quantum-avtalen om produksjon og salg av DLT-produkter mer oppmerksomhet, da er det lett å finne frem den største gangetabellen. Mandagen var kursoppgangen i Tandberg Data på hele 7,4 prosent.

Til toppen