Tappet Telenor-sjefers datamaskiner

Frykter spionasje.

Tappet Telenor-sjefers datamaskiner
Flere av sjefene i Telenor har fått maskinen sin tappet av hackere. Telenor har ikke ønsket å oppgi hvem som har fått sine maskiner hacket, eller om det gjelder toppsjef Jon Fredrik Baksaas (andre fra venstre på bildet). Bilde: Per Ervland

Oslo (NTB): Hackere har tappet datamaskinene til flere Telenor-sjefer for innhold.

– Vi tar det meget alvorlig, sier Telenors sikkerhetsdirektør som har anmeldt saken.

– Dette er et klart eksempel på målrettet industrispionasje, sier sikkerhetsdirektør i Telenor, Rune Dyrlie, til Aftenposten.

Spionasjen ble oppdaget da sikkerhetssenteret registrerte uvanlig internettrafikk fra datamaskinene.Men sikkerhetsavdelingen klarte ikke hindre at spionene tappet datamaskinene for epost, alle typer filer og passord og andre personlige data.

Ifølge Dyrlie er det umulig å si hvem som står bak, annet enn at det er ressurssterke miljøer. Han vet heller ikke om dette har blitt gjort fra Norge eller utlandet.

Fredag anmeldte Telenor saken til Kripos.

- Vi tar det meget alvorlig at flere sjefer i Telenor er blitt frastjålet sensitiv informasjon. Det er helt klart at de som står bak, fikk lastet ned stjålet informasjon. Det er ingen tvil om at vi har tapt data, sier Dyrlie. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: