Tapte 20 millioner kroner på kopistriden

Norske kommuner vil kopiere like mye som før, både fra papir og internett, men betale rundt 40 prosent mindre. Det godtar ikke Kopinor som representerer forleggere, forfattere og journalister. Organisasjonen har innført kopistopp i skoler, kommuner og fylkeskommuner, men steilheten koster dyrt.

Forfattere, forlag og journalister har til sammen tapt 20 millioner kroner på kopistriden mellom Kopinor og Kommunenes Sentralforbund (KS).

    Les også:

- Vi hadde regnet med å få inn 96 millioner i år. Det vil si at vi taper cirka 8 millioner i måneden. Disse skulle vært fordelt mellom 21 ulike norske rettighetshaverorganisasjoner samt til utenlandske organisasjoner, sier administrerende direktør John-Willy Rudolph i Kopinor til Aftenposten.

Forhandlingsleder Børge Benum i KS sier det er Kopinor som har satt elever og lærere i en vanskelig situasjon, mens viktige opphavsrettsorganisasjoner som Forleggerforeningen og Norsk faglitterær forfatter- og oversetteforening krever at kunnskapsminister Øystein Djupedal kommer på banen.

- Det er en helt uholdbar problemstilling. Vi har fått dette ansvaret for kort tid siden. Det er KS som driver og er skoleeier. Jeg ser ingen grunn til at dette skal gå tilbake til staten, sier Benum.

Til toppen