Tapte en halv milliard på ett kvartal

Internett-konsulentene i svenske Adcore taper nesten en halv milliard svenske kroner det første kvartalet i år. Nå håper de på at ting skal snu, men markedet er skeptisk.

Internett-konsulentene i svenske Adcore taper nesten en halv milliard svenske kroner det første kvartalet i år. Nå håper de på at ting skal snu, men markedet er skeptisk.

Fra januar til mars tapte nettkonsulent-selskapet Adcore AB hele 457 millioner svenske kroner, hvorav store deler var avsetninger og øvrige sturkturkostnader. Det melder den svenske nettavisen Vision.

Selskapets driftsresultat endte på 42,4 millioner kroner i minus. Vision skriver at de under samme periode i fjor fikk et resultat før finansielle poster på 26,8 millioner - i pluss.

Men omsetningen steg med 69 prosent, til 430 millioner svenske kroner, sett i forholdt til fjoråret da selskapet omsatte for 254 millioner kroner.

Tidligere hadde selskapet lagt listen for vekst høyt. Selskapet meldte om ett mål på 50 prosent, men dette har de nå gått tilbake på. De har rett og slett innsett at en slik vekst vil man ikke kunne klare. Da selskapet la frem sine resultat meldte de også om at marginene kom til å bli presset.

Årsak? Kundene bruker lengre tid på å bestemme seg og et stadig økende prispress i markedet.

Botemiddelet skal ifølge Vision være ett omfattende spareprogram, noe som skal gi Adcore et positivt resultat innen neste kvartal. Men dette er noe analytikerne i det svenske kapitalmarkedet ikke legger stor vekt på. De tror ikke selskapet vil greie å snu skuten så raskt.

Det er blant annet besluttet å trekke selskapet ut fra Frankrike og Finland.

Aksjemarkedet lot raseriet gå hardt utover Adcore i dag, og selskapet er i skrivende stund ned 21 prosent på Stockholmsbørsen.

Til toppen