Tapte Lotus-veddemål, må gå fra Oslo til Stavanger

Einar Ellingsen i ConCrea vil neppe inngå flere veddemål som utfordrer den kreative kompetansen til sine Stavanger-kolleger. Én gåtur Oslo-Stavanger er sikkert mer enn nok...

Einar Ellingsen i ConCrea vil neppe inngå flere veddemål som utfordrer den kreative kompetansen til sine Stavanger-kolleger. Én gåtur Oslo-Stavanger er sikkert mer enn nok...

ConCrea har som så mange andre bedrifter merket at det er dyrt til enhver tid å ha kraftige nok bærbare PC-er til alle sine konsulenter. Ledelsen ønsket derfor forslag til alternative løsninger som ikke krevde at alle konsulenter måtte ha nye, bærbare PC-er annenhvert år.

Et av svarene, som kom fra ConCreas stavangerkontor, inneholdt følgende slengbemerkning: - Ja, jeg vet en kan kjøre Notes5 på en bærbar 386-maskin med 8MB minne som er minimumskrav til Windows 98...

Til dette svarte fagsjef Einar Ellingsen: - Hvis du får Notes 5 til å kjøre på en 386 med 8Mb minne skal jeg gå til fots til Stavanger til neste fagaften!

Neste gang Einar var i Stavanger for å holde fagaften satt alle rundt bordet og smilte lurt. De hadde nemlig klart det ingen trodde de skulle klare: På bordet sto en gammel 386 med 8MB RAM og på skjermen var det ingen tvil om at maskinen kjørte en betaversjon av Notes R5.

Så da var det ikke annet å gjøre for Einar enn å begynne å planlegge den neste visitten til Stavanger. Marsjen begynte i dag klokka 12.00 fra Stortorvet i Oslo.

Du kan følge ham på turen via nettstedet ConCrea on tour, som du finner pekeren til under denne artikkelen. Her har Ellingsen også skrevet noen dagbok-notater fra forberedelsene.

Onsdag 24. mars skriver han: Nå er det drøyt to måneder igjen og jeg MÅ snart begynne å trene. ....hadde bare snøen forsvunnet så jeg kunne begynt å sykle...

Og fredag 16. april: Det er nå bare 42 dager igjen til jeg skal begynne å gå og jeg bør vel strengt tatt begynne å trene litt seriøst. Jeg har tatt frem sykkelen og tatt våroverhalingen.

Onsdag 21. april skrev Einar at han hadde vært og analysert føttene sine, og han kunne fastslå at han ikke var plattfot. Han fant også to par sko han var fornøyd med.

Einar har sendt mail til både Davy Wathne og Lars Sponheim, som begge har erfaringer med å gå lange turer på tvers av Norge. Davy Wathne kunne melde følgende:

"Det var akkurat som om skjelettet ble helt "tørt", som når gearboksen er tom for olje og metallet skraper. Helt jævlig. God tur!"

Sponheim hørte ikke Einar noe fra...

Til toppen