Tar 10 lapper i bonus for nyttårsjobbing

Nesten alle IT-bedrifter har en form for beredskapsordning nyttårsaften. Getronics (tidligere Cinet) tilbyr de ansatte som vil jobbe nyttårsaften 100 prosent overtidsbetaling pluss opp til 10.000 kroner som en ekstra bonus.

Nesten alle IT-bedrifter har en form for beredskapsordning nyttårsaften. Getronics (tidligere Cinet) tilbyr de ansatte som vil jobbe nyttårsaften 100 prosent overtidsbetaling pluss opp til 10.000 kroner som en ekstra bonus.

Administrerende direktør i Getronics, Jens Rugseth, forteller at selskapet har en egen prosjektgruppe for år 2000, og denne gruppen la frem et beredskapsforslag som ledelsen fant fornuftig, og godkjente.

Papiravisen Dagens Næringsliv skriver i dag at forhandlingene om nyttårskompensasjon i Telenor er brutt sammen. Andre bedrifter gjør det altså bedre.

- Det ser ut til å gå greit med bemanning nyttårsaften, sier Rugseth. - Mange, og spesielt de yngre uten barn og familie, synes det er greit å jobbe denne kvelden. De kan like gjerne ta seg en fest dagen etter, fortsetter han.

Getronics tilbyr sine ansatte som vil jobbe på nyttårsaften 100 prosent overtidsbetaling pluss en engangssum på mellom 3.000 og 10.000 kroner. - De som har hjemmevakt får 3.000 kroner hvis de må "rykke ut". De som velger å ha vakt på kontoret får opp til 10.000 kroner ekstra for denne arbeidsøkten.

Noen firmaer innfører ferieforbud i ukene rundt årtusenskiftet, for å holde beredskapen på topp. Dette gjelder blant annet ARK og Cap Gemini.
Les om Cap Geminis nyttårspolitikk:
Cap Gemini innfører ferieforbud

I Telenor har forhandlingene om kompensasjon for å jobbe ekstra på nyttårsaften brutt sammen, melder Dagens Næringsliv.


Avisen skriver også at EL & IT-forbundet før helgen gikk ut med en melding som sier at det er ulovlig å beordre medlemmene til ekstravakt ved overgangen til år 2000. Forbundssekretær Vidar Hennum sier til DN at flere bedrifter har truet med en slik beordring etter at forhandlingene om kompensasjon har brutt sammen.


PS.
Etter at saken ble publisert har digi.no fått opplyst av Jan Erik Norheim, som er avdelingsleder i Cap Gemini, at det generelle ferieforbudet nå er opphevet. Han sier at kartleggingen av behovet for beredskap hos kundene var ferdig den 15. oktober, og behovet var ikke så stort at det var nødvendig med ferieforbud i ukene rundt årsskiftet.
DS.

Til toppen