Tar affære etter alle batteri-brannene

Nå tar IEEE affære og endrer dagens design-standarder for batterier i bærbare.

28. sep. 2006 - 14:37

Standardiseringsorganisasjonen IEEE har ansvaret for tre internasjonale standarder for batterier til bærbart og mobilt utstyr. Disse standardene er kjent under fellesbetegnelsen IEEE Livium.

Målet for Livium-standardene er å gjøre litium-ion og litium-ion-polymer batterier mer effektive og mer pålitelige.

Det tre standardene er:

  • IEEE 1625 for batterier til bærbare PC-er ble ferdigstilt i august 2004.
  • IEEE 1725 for batterier til mobiltelefoner kom i fjor.
  • IEEE 1825 for batterier til digitale kameraer og videoopptakere ble kunngjort nylig.

Standarden 1625 for batterier til bærbare PC-er har ikke hindret problemene som flere leverandører, blant dem Apple, Dell, Lenovo og Toshiba, har erfart de siste månedene med overoppheting og sågar brann, enda Sony – som leverte batteriene implisert i alle disse tilfellene – var medlem av arbeidsgruppen som avgjorde IEEE-standarden, for øvrig sammen med blant andre Dell, HP, IBM, Panasonic og Samsung.

Det er derfor et åpenbart behov for å revidere standarden, slik at den skal kunne leve opp til målet om å bli mer pålitelige og mer effektive.

I pressemeldingen datert 25. september som kunngjorde etableringen av standard 1825 for batterier til kameraer og videokameraer, la IEEE inn en bisetning for å si at de «planlegger å initiere en revisjon til IEEE 1625-standarden for bærbare PC-er innen utgangen av året.

Nettstedet til IEEE 1625 – Standard for Rechargeable Batteries for Mobile Computers – inneholder ingen ytterligere informasjon, annet enn at hele arbeidsgruppen vil møtes i San Jose i California 6. til 10. oktober.

I forrige ble det kjent at de store PC-leverandørene står bak et initiativ for å få IPCs OEM-komite for kritiske komponenter til å ta et initiativ for en ny standard for batterier til bærbare PC-er. IPC er en global bransjeforening som samler både produsenter og brukere av ulike typer elektroniske komponenter. Det er ikke kjent i hvilken utstrekning initiativet overfor IPC vil samordnes med revisjonen av IEEE 1625. Siden det er såpass mange aktører som tilhører begge fora, virker en samordning sannsynlig.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.