Tar betalt for Hotmail i Outlook

Integrasjon av Hotmail-tjenesten i Microsofts e-postklienter vil heretter koste penger.

Integrasjon av Hotmail-tjenesten i Microsofts e-postklienter vil heretter koste penger.

Microsofts MSN-divisjon oppgir at økende spamproblemer er årsaken til at den nå har avsluttet muligheten for nye brukere til å laste e-post fra Hotmail-tjenesten ved hjelp av Outlook og Outlook Express. Denne funksjonaliteten er nå bare tilgjengelig gjennom betalingsversjonene av Hotmail, MSN Hotmail Plus og MSN Hotmail Premium.

Også dagens 187 millioner aktive Hotmail-brukere vil etter hvert miste muligheten til gratis å lese og sende e-post via Hotmail-kontoen ved hjelp av Microsofts vanlige e-postklienter. Disse benytter en protokoll som kalles WebDAV (Web-based Distributed Authoring and Versioning) for å få tilgang til e-post som normalt bare er tilgjengelig gjennom Hotmails webgrensesnitt. Nøyaktig når dette vil begynne å koste penger for dagens brukere, oppgir ikke MSN, men det vil skje i løpet av de nærmeste månedene.

- Vi ønsket virkelig å forsøke å holde dette gratis for kundene, men i de siste månedene har vi sett at spammerne stadig mer har utnyttet denne protokollen, sier Brooke Richardson, produktsjef for MSNs kommunikasjonstjenester, til eWeek.

Spammerne skal ved hjelp av automatiserte skript for WebDAV som sender det maksimale, daglige e-postmelder fra mange Hotmail-konti. Web å kreve minst 19,95 dollar i året for tjenesten, må brukerne registrere seg ved hjelp av kredittkort eller tilsvarende, noe som gjør det vanskeligere å opptre som anonym spammer.

Ifølge Richardson er det mellom 5 og 7 prosent av Hotmail-brukerne som benytter integrasjonen med Outlook-klientene.

Til toppen