BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tar betatestingen av Windows 2000 aldri slutt?

Microsoft har innrømmet at det vil komme enda en betautgave av Windows 2000. Dette vil trolig forsinke den ferdige utgaven ytterligere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. okt. 1999 - 02:55

Windows 2000 blir trolig ytterligere forsinket etter at Microsoft har avgjort at operativsystemet må testes enda litt til før det sendes ut på markedet. Ifølge CNN vil det løpet av oktober komme enda en RC-utgave (Release Candidate) av operativsystemet. CNN har disse opplysningene fra Dave Thompson, Microsofts direktør for utviklingen av Windows 2000. Denne vil sendes ut til et mer begrenset antall betatestere enn RC2-utgaven som i disse dager blir testet av 650.000 brukere.

Thompson fortalte under Exchange Conference '99 denne uken at koden i RC3-utgaven ikke vil endres før operativsystemet sendes i trykken. Men hvis Microsoft er så skråsikre på dette, kan en jo lure på hvorfor det er behov for å kjøre enda en betatestrunde av programvaren.

Mulighetene for at Windows 2000 skal komme før i år 2000 har gjennom dette skrumpet betydelig inn. Microsoft hadde opprinnelig håpet på å sende Windows 2000 i trykken før Comdex-messen i midten av november, nå er det mer sannsynlig at trykkingen først vil starte i desember. Dette betyr at det er svært små muligheter for at den vil nå ut til forhandlerne på denne siden av nyttår.

Det er foreløpig uvisst om forskjellene mellom RC2- og RC3-utgave består av annet enn feilfikser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.