Tar brodden fra Microsoft

Netscape gjorde mandag sine hjemmesider om til et eneste stort anti-Microsoft-rede. Internett-gigantene forsøker å overgå hverandre på mange vis i kampen om de viktige markedsandelene.

Netscape gjorde mandag sine hjemmesider om til et eneste stort anti-Microsoft-rede. Internett-gigantene forsøker å overgå hverandre på mange vis i kampen om de viktige markedsandelene.

Når Microsoft lanserer Internet Explorer 3.0 i dag, skal ingen si at Netscape ikke har gjort alt som stod i deres makt for å ta noe av brodden fra Microsoft-jippoet. Netscapes egen hjemmeside, som er en av internettets mest besøkte, ble mandag omgjort til et gigantisk mottrekk til Microsoft-lanseringen. Surfere som forsøkte å komme fram til Netscape på internett i går ettermiddag norsk tid opplevde ekstremt treg respons, så Netscapes aktiviteter har nok hatt en viss effekt.

Netscapes hjemmeside, som vanligvis er en hyggelig service-instans for millioner av Internett-surfere, brukes nå til å "prelansere" Navigator 3.0, som skal lanseres mandag den 19 august. Med en følelse av undertrykt desperasjon har selskapet gått ut med en serie gode grunner til å velge Netscape Navigator fremfor Internet Explorer.

Netscape argumenterer først og fremst med at Navigator er raskere. Selskapet har testet et utvalg sider, hvor Navigator på det beste er 83% raskere enn Explorer. I gjennomsnitt hevdes det at Navigator er 42% raskere. Det pekes også på at Navigator finnes for flere plattformer, tar færre megabyte på harddisken, har bedre sikkerhetsmekanismer, og at "40 millioner surfere ikke kan ta feil".

Om ikke alt dette hjelper mot Microsofts velsmurte markedsføringsapparat, hvor poenget ikke er kvalitet, men antallet annonsekroner, så trekker Netscape likegodt også frem neste generasjon av web-browser teknologien sin, som foreløpig går under kodenavnet "Galileo". Galileo har innebygget gruppevarefunksjonalitet for samarbeid over internett og intranett. Produktet skal lanseres rundt årsskiftet.

Ifølge Infoworld Electric kan den viktigste grunnen til at Netscape nå kjører så hardt mot erkekonkurrenten være at Netscape allerede har sakket akterut teknologisk i forhold til Bill Gates og programmererne hans.

Til toppen