KARRIERE

Tar Datakortet med handicap

20 handicappede fra åtte nasjoner tar Datakortet ved Svanvik i Finnmark, et steinkast fra den russiske grensa.

18. juli 2003 - 14:43

Målet for de 20 er Datakortet.

Det er Rotary som arrangerer "Handicamp 2003", en internasjonal sammenkomst for handikappede på Svanvik Folkehøyskole. Deltakerne får opplæring i Datakortet, og målet er å bestå sertifiserende Datakorttester ved slutten av samlingen.

Motto for Handicamp 2003 er "bryt barrierer", og med Datakortopplæring viser deltakerne at de kan mestre utviklingen i informasjonsteknologien like bra som de uten handikap. Undervisningen forgår på engelsk ettersom det er deltakere fra Russland, Ecuador, Forente Arabiske Emirater, Latvia, Irland, Danmark, Finland og Norge.

Deltagerne på Handicamp 2003.
Deltagerne på Handicamp 2003.

- Det er viktig at alle får muligheten til å delta i IT utviklingen. Datakortet gir dem muligheten til å få dokumentert sine datakunnskaper, og dette vil gjøre dem bedre stilt i informasjonssamfunnet, sier administrerende direktør Bernt Nilsen hos Datakortet.

Opplæringen i Datakortet foregår på skolens egne datamaskiner med opplæringsprogram fra Datapower. Interessen for kurset har så langt vært stor. Ifølge Bjørn Ungersness ved Svanvik Folkehøyskole er deltakerne ivrige foran datamaskinen på kveldstid, og det mangler ikke på motivasjon og interesse.

Datakortet (European Computer Driving Licence) er verdens mest utbredte sertifisering av grunnleggende IT-kompetanse. De leverandøruavhengige ferdighetstestene dokumenterer kompetanse innenfor syv viktige bruksområder for en PC.

Datakortet har også Datakortet Ekspert i tekstbehandling og regneark, samt Kartleggingstester og KvikkSjekk tester innen alle Datakortmodulene. I Norge er det gjennomført over 500.000 Datakorttester, mens det internasjonalt er gjennomført over 12 millioner tester.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.