SNAPDRAGON

Tar hurtiglading av mobilen til nye høyder med ny toppmodell av Snapdragon

Sammen med Qualcomms nyeste Snapdragon-systembrikke følger også forbedret hurtigladingsteknologi.
Sammen med Qualcomms nyeste Snapdragon-systembrikke følger også forbedret hurtigladingsteknologi. Bilde: Qualcomm. Montasje: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. nov. 2016 - 12:00

Qualcomm avduket i går en ny flaggskipmodell i selskapets Snapdragon-familie med systembrikker (SoC – System on Chip) for mobile enheter. Den nye modellen, Snapdragon 835, er allerede satt i produksjon og vil bli tatt i bruk i nye mobilenheter i første halvdel av 2017.

Les også: Har funnet årsaken til eksploderende Galaxy Note 7-batterier

Først med 10 nanometer

Den nye brikken skal være den første systembrikken som masseproduseres med Samsungs nye 10 nanometer prosessteknologi. Dette har åpnet opp for en del nye muligheter. 

Sammenlignet med 14 nanometer prosessteknologien som dagens flaggskipbrikker i Snapdragon-familien er basert på, skal 10 nanometer-teknologien bidra til å forbedre arealeffektiviteten med opptil 30 prosent. Snapdragon 835 skal derfor ta mindre plass enn forgjengerne, noe som åpner for mer plass til batteri eller enda slankere enheter.

Men det er selvfølgelig ikke bare arealkravet som har blitt forbedret. Qualcomm lover opptil 27 prosent høyere ytelse eller opptil 40 prosent redusert effektforbruk med den nye systembrikken. 

Leste du denne? Nå er det VR som gjelder for prosessorbransjen

Raskere hurtiglading

En teknologi som introduseres sammen med Snapdragon 835, er Qualcomm Quick Charge 4. Den skal bidra til at mobilbatterier kan lades opp enda raskere enn før, samtidig som at temperaturøkningen som oppstår under hurtigladingen har blitt redusert med opptil 5° C. Redusert temperatur kan ha betydning for levetiden til batteriet.

Testing av Quick Charge 4 har vist at fem minutter lading kan være nok til å gi fem timers batteritid – selvfølgelig helt avhengig av enheten og hvordan den brukes. Nyttigere er det å vite at et batteri med kapasitet på 2750 mAh kan lades opp til 50 prosent på et kvarter, uten at temperaturen overstiger 40° C.

Les også: Lover gigabit/s-fart med mobilen allerede i år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.