Tar i bruk enklere pålogging

Yahoo-brukere slipper å bruke det faste passordet.

Yahoo tilbyr nå amerikanske brukere å logge seg inn på tjenesten uten å bruke det faste passordet.
Yahoo tilbyr nå amerikanske brukere å logge seg inn på tjenesten uten å bruke det faste passordet. Bilde: PantherMedia / Jan Miks
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mars 2015 - 09:38

Det er mange problemer med passord som vanlige brukere av alt fra pc-er til nettjenester benytter for å få tilgang til systemet. Sikkerheten er ofte begrenset, og passordene kan være vanskelige å huske, ikke minst dersom man følger rådet om å ha et relativt unikt passord for hver tjeneste man benytter.

Tilgang

Derfor er det mange aktører som jobber med å finne alternativer eller supplementer til passord. Ofte er dette forbundet med tilgangen en eller annen form for fysisk enhet.

Yahoo kunngjorde i helgen en ny innloggingsmetode. Denne kalles for On-Demand Passwords og innebærer at brukerne får tilsendt engangspassord til sin mobiltelefon. Dette lyder omtrent som det man kjenner fra to-faktor autentisering, bortsett fra at man slipper den første faktoren, altså brukerpassordet.

Engangspassordene skal bestå av fire tegn og være tidsbegrensede. Men sikkerheten til denne løsningen er fullstendig avhengig av at ikke uvedkommende får tilgang til brukerens mobiltelefon. Da er det i alle fall viktig å ha en god skjermlås.

Foreløpig er denne muligheten kun tilgjengelige for amerikanske Yahoo-brukere.

Les også: Yahoo er 20 år 

Kryptering

Yahoo planlegger også å tilby en løsning for ende-til-ende-kryptering av e-post som sendes via selskapets e-posttjeneste. Denne løsningen ble vist fram under South by Southwest-festivalen i Austin, Texas i helgen. Selskapet planlegger å tilby løsningen, som er basert på en nettleser-utvidelse eller -plugin, innen utgangen av året. Videoen nedefor viser hvordan det kommer til å fungere, sammenlignet med den eksisterende GPGTools-løsningen.

Ende-til-ende-kryptering av e-post av vært mulig i mange år. Målet med Yahoo Mail End-to-End, som løsningen trolig blir hetende, det hele så enkelt at langt flere tar det i bruk.

Også Google: Gjør End-To-End til åpen kildekode 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.