Tar initiativ til felles JavaScript-test

Microsoft inviterer nettleser-konkurrentene til samarbeid.

Tar initiativ til felles JavaScript-test

Microsoft inviterer nettleser-konkurrentene til samarbeid.

Microsoft har blitt veldig opptatt av webstandarder i tiden som har gått siden selskapet begynte å snakke og vise fram om det som skal bli Internet Explorer 9. Dette har kommet som en overraskelse på de fleste, og mange er nok fortsatt skeptiske til hvor dypt dette stikker. Men Microsoft fortsetter å snakke om «same code», noe som nok faller i god jord hos de fleste webutviklere. Så får man heller for en stund overse at eldre IE-versjoner fortsatt vil være et problem for mange.

Nå tar Microsoft til orde for å gjøre situasjonen enda bedre for webutviklere. I et blogginnlegg skriver Shanku Niyogi, daglig leder for Microsofts JavaScript-gruppe, at mens W3C tilbyr omfattende testsamlinger som kan brukes av nettleserleverandørene for å sikre konsekvent og ensartet implementering av webstandardene i de ulike nettleserne, finnes ikke noe tilsvarende for JavaScript.

JavaScript, som bygger på ECMA-standarden ECMAScript (ECMA-262), spesifiseres av nettopp ECMA. Ifølge Niyogi har Microsoft tatt initiativ til å få laget en offisiell testsamling for ECMAScript som sponses av ECMA. Dette arbeidet gjør Microsoft sammen med andre nettleserleverandører og andre medlemmer av komiteen som står bak ECMAScript-spesifikasjonen, ECMA Technical Committee 39 (TC-39).

– I mangel av en slik samling, har nettleserleverandører og andre forsøkt å tette hullet ved å utgi egne tester. Selv om disse testene er nyttige, har de også uforeneligheter, skriver Niyogi.

Microsoft planlegger nå å bygge en felles testsamling for ECMAScript og bidra med tester til den.

– Vi ønsker også velkommen bidrag fra andre nettleserleverandører til dette arbeidet, skriver Niyogi.

Til toppen