Tar innpå iPhone

Samsungs Galaxy S-familie selges i hopetall.

Tar innpå iPhone
Samsung feirer at selskapet har levert 30 millioner leverte Galaxy S III-enheter på fem måneder. Bilde: Samsung Tomorrow

La oss understreke det med en gang – Apples iPhone-familie er den smartmobilserien som selger suverent best i verden.

Men Samsungs Galaxy S-familie viser seg i stadig økende grad som en troverdig utfordrer. Samsung kunngjorde i går, blant annet via selskapets Samsung Tomorrow-nettsted, at selskapet har levert 30 millioner Galaxy S III-mobiler på fem måneder, altså fra slutten av mai til slutten av oktober. Forgjengeren, Galaxy S II, nådde 30 millioner først etter 14 måneder.

I gjennomsnitt utgjør dette 6 millioner enheter i måneden og 18 millioner i kvartalet. Apple har i begge de to siste kvartalene levert mellom 26 og 27 millioner iPhone-enheter.

Men i likhet med iPhone-familien, så består Galaxy S-familien av flere medlemmer. Alle rapporter tyder på at den halvannet år gamle Galaxy S II selger fortsatt svært godt. Hvor godt? Det sier Samsung ingenting om. Men dersom leveransene utgjør så mye som 2,5 millioner enheter i måneden, er Galaxy S-familien helt opp i ryggen på iPhone-familien, allerede før Galaxy S III Mini har kommet på markedet.

Det er likevel tvilsomt at Galaxy S II selger så godt som antydet. I en tabell i denne artikkelen hos Engadget, ble det levert ti millioner Galaxy S II-enheter i løpet av fire måneder mellom februar og juni i år. Riktignok har prisen på S II-falt betydelig siden S III kom på markedet i mai, men det er heller tvilsomt at leveransene av S II fortsatt holder et slikt tempo.

Samsung har altså greid å etablere en toppserie med Android-mobiler som alene kan utfordre Apples iPhone-serie som mest solgte smartmobilfamilie. Ingen andre aktører er i nærheten av å gjøre det samme.

iPhone 5

Nå er det langt fra sikkert at Galaxy S-serien makter å holde følge med iPhone i det inneværende kvartalet. Etterspørselen etter nye iPhone-produkter pleier å gå nå nye toppnivåer i perioden etter en lansering, salget av iPhone 5, som kom i salg i midten av september, kommer bare litt til syne i rapportene fra tredje kvartal.

Analytikere har spådd at det vil bli solgt mer enn 45 millioner iPhone 5-enheter i fjerde kvartal. I tillegg kommer selvfølgelig salget av de eldre modellene. Slår dette til, og også fortsetter i kvartalene framover, vil ikke iPhone bare løpe fra konkurrentene på nytt, men også skaffe iOS en langt større markedsandel enn det plattformen har i dag.

    Les også:

Les mer om: